Hvordan Internett har endret hverdagen

Internett har snudd opp ned på vår eksistens. Det har revolusjonert kommunikasjon, i den grad at det nå er vårt foretrukne medium for daglig kommunikasjon. I nesten alt vi gjør bruker vi internett. Bestiller en pizza, kjøper en TV, deler et øyeblikk med en venn, sender et bilde over direktemeldinger. Før man hadde Internett, og hvis du ville følge med på nyhetene, måtte du gå ned til kiosken når den åpnet om morgenen og kjøpe en lokal utgave som rapporterte hva som hadde skjedd dagen før, og skulle du se en serie eller en film så måtte du enten leie deg filmen eller se på TV akkurat på det tidspunktet serien skulle gå, men nå kan du streame alt rett fra mobilen. Men i dag er et klikk eller to nok til å lese din lokale avis og en hvilken som helst nyhetskilde fra hvor som helst i verden, oppdatert til minuttet.

Utviklingen av Internett i dag blir hovedsakelig formet av umiddelbar, mobil kommunikasjon. Det mobile Internett er en ny revolusjon. Omfattende Internett-tilkobling via smarttelefoner og nettbrett fører til en stadig mer mobil virkelighet: vi er ikke bundet til noen enkelt spesifikk enhet, og alt er i skyen.

Internett har blitt integrert i alle aspekter av våre daglige liv, og endret måten vi samhandler med andre på, men også hvordan vi gjør daglige aktiviteter. I dag har Internett også gjort det mulig å ha rask tilgang til ulike ting på mobilen mulig, for eksempel å bestille matlevering på plattformer som Wolt og Foodora, til klassiske spill som sjakk og poker på sider som PokerStars og Chess.com. Internett har drastisk endret spillindustrien, og den største endringen er uten tvil at spill er mye mer tilgjengelig enn de noen gang har vært. En av de mest virkningsfulle endringene som internett har ført til for spill, er revolusjonen av personlige opplevelser. Spill online har gjort det mulig å få en rekke personlige opplevelser via et digitalt format.

Et område som ser spesielt lovende ut er Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR). AR- og VR-applikasjoner har kommet for å bli, og det er flere som benytter seg av denne teknologien, deriblant PokerStars hvor du kan teste ut det tradisjonelle spillet på eksotiske lokasjoner som Macau og mange andre lokasjoner.

Internett har helt klart påvirket alle utdanningsnivåer ved å gi ubegrensede muligheter for læring. Fremtiden for utdanning er en nettverksbasert fremtid. Folk kan bruke Internett til å skape og dele kunnskap og utvikle nye måter å undervise og lære på som fenger og stimulerer elevenes fantasi når som helst, hvor som helst, ved hjelp av hvilken som helst enhet. Ved å koble sammen og styrke studenter og lærere, kan vi øke hastigheten på økonomisk vekst og øke velferden til samfunnet over hele verden. Vi bør jobbe sammen, over et nettverk, for å bygge det globale læringssamfunnet.

Som på utdanningsområdet, endrer utviklingen av informasjons- og kommunikasjonsteknologier og de vidtrekkende effektene av globalisering hva vi er, og betydningen av kulturell identitet. Vårt er en kompleks verden der kulturelle strømmer over landegrensene alltid øker. Begrepene rom, tid og avstand mister sin konvensjonelle betydning. Kulturell globalisering er her, og en global bevegelse av kulturelle prosesser og initiativ er i gang.

Igjen, på den kulturelle arenaen åpner det seg store muligheter takket være nettbaserte verktøy. Mulighetene mangedobles for å formidle et forslag, en kunnskapsgjenstand eller et kunstverk. Mot de domsmennene som advarer om at Internett skader kulturen, er befolkningen generelt radikalt optimistisk. Internett bringer kulturen nærmere flere mennesker, og gjør den lettere og raskere tilgjengelig; det gir også næring til fremveksten av nye uttrykksformer for kunst og spredning av kunnskap. Noen vil faktisk si at Internett ikke bare er en teknologi, men en kulturell artefakt i seg selv.

Internett har også endret måten vi samhandler med venner og andre bekjente på. Nå er alle koblet til alle andre på en enklere, mer tilgjengelig og mer umiddelbar måte; vi kan utføre deler av våre personlige forhold ved å bruke våre bærbare datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett.

Nye teknologier øker hastigheten på informasjonsoverføringen, og dette åpner for muligheten for «skreddersydd» shopping. Internett tilbyr et enormt vell av muligheter for å kjøpe innhold, nyheter og fritidsprodukter, og alle slags fordeler oppstår fra e-handel, som har blitt en viktig distribusjonskanal for varer og tjenester. Du kan bestille flybilletter, få en t-skjorte fra Australia, eller kjøpe mat i en nettbutikk. Nye applikasjoner støtter sikre forretningstransaksjoner og skaper nye kommersielle muligheter.

Hva bringer fremtiden?

Fremtiden for sosial kommunikasjon vil bli formet av en kultur som alltid er online. Alltid online er allerede her og vil sette trenden fremover. Total tilkobling, Internett du kan ta med deg uansett hvor du går, vokser ustoppelig. Det er ingen vei tilbake for global digitalisering.

Innovasjon er drivkraften for vekst og fremgang, så vi må riste opp forankrede prosesser, produkter, tjenester og bransjer, slik at vi alle sammen – inkludert etablerte virksomheter, reagerer på deres nye konkurrenter – kan gå videre sammen.