VPN til iOS

VPN-tjenester har lenge blitt brukt til laptoper og datamaskiner, men nå er det også mulig å få VPN på dine iOS enheter. Enten du ønsker ekstra beskyttelse på internett når du bruke din iPhone, eller vil unngå geo-blokkeringer når du strømmer fra nettbrettet – en VPN kan gi deg mange fordeler.

Mange Apple-brukere tror gjerne at deres enheter ikke kan bli utsatt for angrep, virus, skadevare og hackere. Selv om Apple-produkter er noe mindre sårbar enn andre konkurrenter, er det fortsatt mulig for hackere å gjøre skade på enhetene. Særlig er dine personlige detaljer utsatt, og tredjeparter ønsker å få tilgang til dette.

Selv om iOS enheter er kraftige, er de dessverre ikke ugjennomtrengelige. For å gi dine enheter et ekstra lag med beskyttelse, vil en VPN være et godt tilskudd på iPhone og iPad. Du kan velge mellom en rekke leverandører, hvor hastighet, brukervennlighet, pris og ytelse vil variere fra aktør til aktør.

Hvorfor laste ned VPN til iOS?

En VPN vil som sagt gjøre deg ekstra godt beskyttet, særlig når du surfer på mistenksomme sider eller bruke Hotspots og usikrede nettverkstilkoblinger. Hvis du for eksempel logger deg på et nettverk på en kafe, restaurant eller flyplass, vil du utsette enheten din for potensielle angrep. Dette unngår du med en god og kraftig VPN.

I tillegg vil en VPN gjøre det mulig å omgå geo-begrensninger når du streamer. I praktisk vil dette bety at du skjuler IP-adressen din, eller endrer denne, slik at du får tilgang til innhold som ellers ville være blokkert der du befinner deg. Dette kan være NRK Nett-TV når du er på ferie, eller utenlandsk Netflix når du er hjemme.

Du kan også blokkere reklamer og annonser når du ser på YouTube eller nyhetsvideoer. Dette er en funksjon mange gjerne bruker separate blokkerings-tjenester til, men disse er som regel ikke tilgjengelige for iOs enheter. Med en VPN som er designet for å fungere på smarttelefoner og nettbrett, får du en slik blokkeringsfunksjon med på kjøpet.

Hvordan velge riktig VPN til iOS?

Først og fremst må du sile ut de VPN-tjenestene som faktisk er kompatible med dine enheter. Noen tjenester fungerer nemlig bare på datamaskiner, mens andre er forbeholdt Android enheter. Dette betyr ikke at det vil være vanskelig å finne et godt alternativ, men du må undersøke hver leverandør for hvilke muligheter du har.

Skal du bruke VPN til å se på strømmetjenester? Da vil det være lurt å undersøke hvilke strømmetjenester som er kompatible med din aktuelle VPN. Mange tar nemlig for gitt at VPN-er vil fungerer sømløst med alle tjenester, men dette er ikke alltid sant. Som regel vil du finne gode lister over dette på leverandøren sine nettsider.

Til slutt bør du tenke gjennom funksjonalitet og brukeropplevelse. Her kan du sammenligne pris, hastighet, funksjoner og kundestøtte. Det finnes ikke en VPN som passer for alle, da alle har ulike behov. Så lenge du undersøker på forkant vil du være mer sikret å finne den som egner seg best for deg og dine iOS enheter.