VPN til Windows

VPN, virtuelt privat nettverk, brukes av en mengde nordmenn både på jobb og privat. Dette vil gi deg en langt sikrere tilkobling og du kan trygt bruke offentlige nettverk uten å utsette maskinen og personvernet ditt. En VPN kan også benyttes til å strømmetjenester, gaming og nedlastning – her er valgmulighetene mange.

Fordelene med en VPN er mange, og nå kan du surfe helt anonymt på nett. Ved å kryptere din datatrafikk, vil en VPN sørge for å beskytte privatlivet ditt når du ferdes på nett. Vi blir stadig vekk mer bevisst på vårt eget personvern, og mange føler derfor en ekstra trygghet når de bruker VPN til Windows.

Hovedårsaken til at mange nordmenn laster ned en VPN, er dog for å kunne se innhold som ellers er blokkert for oss i Norge. Dette dreier seg i hovedsak om videoinnhold fra diverse strømmetjenester. Med en VPN kan du se på NRK og TV Sumo når du er på ferie, hvilket mange setter pris på. Du unngår simpelthen geo-begrensningene uavhengig av hvor du befinner deg.

Hvorfor laste ned VPN til Windows?

I tillegg til å gi deg en bedre sikkerhet, sørger VPN for at du kan velge hvilket land du ønsker å surfe fra. Dette kommer godt med for streamingfans og gamere. Nå kan du se på utenlandsk Netflix selv om du er hjemme, og du får adgang til nettsider som ellers er blokkert for oss.

Når du laster ned en VPN til din Windows-maskin, er det først og fremst viktig å velge en tjeneste som er kompatibel med dine enheter. Du kan også se på hastigheten og ytelsen til programvaren, da dette har stor innvirkning på brukeropplevelsen. Skal du for eksempel se på amerikansk Netflix, vil det være viktig at du kan strømme serier og filmer uavbrutt.

For nybegynnere vil det også være smart å velge en brukervennlig løsning med flere support-alternativer. En VPN skal i teorien være enkel å benytte seg av, men noen leverandører har langt mer avanserte innstillinger enn andre.

Slik kobler du VPN til din Windows-maskin

Tilkoblingen kan variere noe avhengig av hvilken VPN-leverandør du velger å benytte deg av. Men som regel må du først og fremst av en VPN-profil på maskinen din. Dette kan du enten opprette på egenhånd dersom VPN-en er til privat bruk, eller konfigurere dette gjennom en jobbkonto dersom bedriften skal bruke det.

For å gjennomføre konfigureringen må du som regel først gå til innstillinger, deretter nettverk og internett, VPN og til slutt velge «Legg til en VPN-tilkobling». Videre er konfigureringen meget intuitivt, og de fleste leverandører vil kunne tilby support og hjelp. Se gjerne om leverandøren har eksisterende steg-for-steg guider du kan følge.

De fleste VPN-tjenester vil ha en enkel og grei nedlastning, men dette kan selvfølgelig variere. Se gjerne gjennom anmeldelser og tidligere vurderinger, slik at du vet hvor brukervennlig tjenesten er på forhånd. En VPN kan brukes til mye, og vil gjøre maskinen din mer sikker. Sørg for at du velger en VPN som er kompatibel med din maskin, og du kan starte trygg og sikker surfing.