VPN til Mac

Det finnes mange gode grunner til å laste ned en VPN til din Mac. I tillegg til anonym torrent nedlastning og et større utvalg av strømmetjenester, finnes det også gode sikkerhetsaspekter som følger med en VPN.

Mange Mac-brukere tenker nok at deres maskiner ikke er utsatt for hackere og angrep. Selv om Mac-produkter er noe mindre sårbar i slike situasjoner, betyr det ikke at trusselen er helt bort. Det er mulig å få virus, skadelig programvare samt å bli hacket på en Mac. Velger du en VPN-leverandør med sterk kryptering, vil Mac-en være beskyttet mot dette.

Hvis du er mye på reise, er du nok ikke ukjent med Hotspots og usikrede Wi-Fi-nettverk. Når du kobler deg til disse nettverkene, vil din enhet og dine personlige detaljer bli utsatt. Med en VPN vil du bli beskyttet, selv når du er koblet til usikrede nettverk. Det finnes altså mange gode grunner til å laste ned en VPN på Mac, og du kan velge mellom en rekke leverandører.

Hvorfor laste ned VPN til Mac?

Sett bort i fra sikkerhetsaspektene, vil en VPN åpne en helt ny verden for strømming og nedlastning av innhold. Når du ser på Netflix eller HBO, har du sikkert merket at innholdet er valgt ut fra hvor i verden du ser. Når du er på ferie vil du for eksempel kunne oppleve et helt nytt bibliotek enn hva du har tilgang til hjemme.

Det samme gjelder norske strømmetjenester som NRK og Sumo. Disse har du som regel ikke tilgang til i utlandet, noe som kan være plagsomt dersom du bor vekke deler av året. Med en VPN kan du enkelt endre IP-adressen din, og dermed få tilgang til innhold som ellers ville vært blokkert.

En VPN kan gi deg tilgang til amerikansk Netflix i Norge, og NRK når du er på ferie. I tillegg kan du bruke VPN på mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett. Noen løsninger lar deg laste ned tjenesten til flere enheter, hvilket er et pluss om du er i en stor familie.

Slik konfigurer du en VPN-forbindelse på Mac

For å koble Mac-en til ditt valgte VPN-nettverk, er du nødt å oppgi konfigurasjonsinnstillinger i ditt Nettverk-valgpanel. Her vil du finne en VPN-tjeneradresse, samt autentiserings-innstillinger og kontonavn. Dette kan for eksempel være et sertifikat eller kanskje et passord gitt til deg fra nettverksadministratoren.

Etter du har valgt din foretrukne VPN-leverandør, vil du finne mye god informasjon om selve nedlastingen. De fleste aktører tilbyr også god kundestøtte, slik at prosessen går mer sømløst for seg. Hvordan du installerer en VPN vil variere fra aktør til aktør, og for noen er det nok å laste dette ned som en utvidelse i nettleseren.

Med en god VPN kan du se akkurat det innholdet du ønsker, uansett hvor i verden du er. I tillegg kan du nyte godt av en bedre beskyttelse og trygger nettsurfing. Fordelene med VPN er mange, og du kan velge mellom en rekke ulike leverandører. Les deg opp på anmeldelser og finn den VPN-tjenesten som passer best for deg og dine internettvaner.