VPN til Android

Ønsker du å surfe trygt på nett, uansett om du er hjemme eller på farten? Eller kanskje du ønsker å få tilgang til større utvalg på strømmetjenester. Med en VPN til Android får du begge deler. Før var VPN gjerne forbeholdt datamaskiner, men nå kan du også bruke det på din mobil eller ditt nettbrett.

VPN brukes av en mengde nordmenn, både på jobben og privat. Det finnes mange fordeler med å benytte seg av en VPN, dette gir deg nemlig et ekstra lag med sikkerhet når du ferdes på nett. I tillegg kan du surfe anonymt og få tilgang til mye nytt innhold på strømmetjenester.

Hvorfor laste ned VPN til Android?

Når du er på reise, kan det være meget fristende å koble seg til usikrede og åpne nettverk. Enten dette er på flyplassen, biblioteket eller en restaurant. Men velger du å gjøre dette, risikerer du å gjøre mobilen din synlig for hackere og andre. Dette utsetter både enheten din og dine personlige detaljer. Med en VPN vil få et ekstra lag med beskyttelse som skjuler enheten fra datasnoker.

VPN vil kryptere trafikken din uansett hvor du ferdes på nett. Dette gir mange fordeler, både med tanke på sikkerhet og underholdning. Bruker du en kraftig VPN kan du være trygg på at ingen vil overvåke hva du gjør og ingen vil få tilgang til din personlige informasjon. I tillegg kan du surfe anonymt eller endre IP-adressen din, slik at du får unngått geo-begrensninger.

En geo-begrensing kan befinne seg på vanlige nettsider, men er som oftest brukt på strømmetjenester som Netflix, Hulu, BBC, Tv2 Sumo og NRK. Dette betyr at du ikke kan få tilgang til disse sidene, med mindre du befinner deg innenfor nettsidens valgte lokasjon. På strømmetjenester betyr det at innholdet blir avgrenset til ditt geografiske område.

Med en VPN kan du omgå denne begrensningen og se på akkurat det innholdet du vil. Når du er på ferie i utlandet vil du fortsatt kunne se på Tv2 Sumo og NRK. Når du er hjemme i Norge kan du nyte godt av Amerikansk, Britisk eller andre utenlandske Netflix-bibliotek. VPN åpner mange dører.

Slik velger du rett VPN til dine Android-enheter

Valgmulighetene er mange, men det er viktig at du velger en VPN som er rett for deg. Skal du for eksempel bruke din Android-enhet til strømming av videoer, TV, serier og filmer? Da vil du være avhengig av en VPN-leverandør med høy hastighet og god ytelse. Her kan et mangfold av servere også komme godt med.

Ønsker du først og fremst å surfe anonymt? Da vil det er være viktig å velge en leverandør med gode rutiner for sikkerhet og personvern. Velg gjerne en VPN til Android som ikke loggfører informasjon om deg. Slik kan du være trygg på at denne ikke blir lekket eller videreformidlet til tredjeparter.

Til slutt er det selvfølgelig viktig å velge en VPN som er kompatibel med Android-enheter. Se gjerne på tidligere anmeldelser og erfaringer fra eksisterende brukere. Dette bør gi deg en god innsikt i hvordan applikasjonen oppleves, og du kan velge den som passer deg best.