VPN til Linux

Er du mye på farten? Da har du nok falt for fristelsen og logget deg på usikre og offentlige nettverk. Risikoen med dette er at du potensielt gjør enheten din synlig for hackere og andre misbrukere. Med en VPN til Linux beskytter du enheten og dine personlige filer og opplysninger.

En VPN gir mange fordeler, både i form av sikkerhet, men også når det kommer til underholdning. Med en kraftig VPN kan du strømme det innholdet du vil, uavhengig av restriksjoner. Du kan surfe helt anonymt uten å etterlate deg digital spor, og du vil få en ekstra beskyttelse om ditt personvern.

VPN kan nå lastes ned til både Linux, Windows, Apple og mobile enheter. Det gjelder bare å finne en leverandør som er kompatibel med din valgte enhet. VPN til Linux blir mer og mer etterspurt, og det er dermed ikke vanskelig å finne gode valgalternativer her.

Hvorfor laste ned VPN til Linux?

Med en VPN får du et ekstra sikkerhetsnett når du surfer på nett. Det er ikke alltid lett å vite hvilke nettsider som er mistenksomme, og hvilke nettverk som potensielt kan utsette enheten din. Med en VPN får du et ytterligere lag med beskyttelse for å hindre angrep og lekkasje av data.

Mange bruker VPN for å få en sømløs opplevelse av TV og serier mens de er på reiser. De fleste strømmetjenester benytter seg nemlig av en geo-begrensning. Dette betyr at du ikke vil kunne se det samme innholdet fra Netflix når du er i Norge, som når du er i Sverige. For å få akkurat det innholdet du er på jakt etter, kan en VPN brukes til å kryptere din datatrafikk.

Slik installerer du rett VPN til din Linux

Det er flere aspekter du bør tenke over før du velger en VPN-leverandør. Her er det viktig å se på både brukervennlighet, hastighet, ytelse, support og pris. Du bør velge en VPN-leverandør som fremstår brukervennlig hvis du aldri har brukt slike tjenester tidligere. Dersom du ser på anmeldelser og vurderinger fra tidligere brukere, burde du få en god oversikt.

Men det første du burde gjøre er å finne en leverandør som er kompatibel med Linux. Noen tjenester er nemlig kun forbeholdt iOS og Apple-produkter, mens andre fokuserer på Windows og Android. Søk gjerne etter de beste VPN-leverandørene, og sammenlign disse med hverandre. Du vil som regel finne oversiktlige lister med detaljer på nettsidene.

Installeringen skal gå enkelt og sømløst for seg, men de fleste leverandører byr på god support og hjelp her. Noen har også utfyllende guider på sine sider, noe som kan være smart å se gjennom før du starter nedlastingen. Velger du en god leverandør, vil guidene være delt opp i ulike kategorier, alt ettersom hvilken enhet eller hvilket operativsystem du bruker.

Tenk nøye gjennom hvilket formål VPN skal ha for deg. Skal du streame video og TV? Da bør hastigheten og ytelsen være utmerket. Se gjerne etter en leverandør med mange servere og serverlokasjoner. Vil du surfe anonymt? Sørg for at leverandøren ikke loggfører dine detaljer og har gode rutiner vedrørende sikkerhet. På denne måten finner du løsningen som er best egnet for deg.