I denne artikkelen finner du en omfattende gjennomgang av F-Secure Freedome, som er et av de største VPN-selskapene på markedet. Du kan lære hva denne VPN gjør for deg, om den er sikker og mye, mye mer. Gjennomgangen er basert på objektiv ekspertkunnskap.

Les videre og finn ut om F-Secure Freedome er noe for deg.

Om selskapet F-Secure Freedome

Selskapet F-Secure Freedome ble grunnlagt i 1998 i Helsingfors, Finland. I dag er de et offentlig cybersikkerhets- og personvernselskap med mer enn 1000 ansatte. Teamet deres er spredt over 20 kontorer fra Helsingfors til Kuala Lumpur i Malaysia.

Det kan sees på som et strategisk valg at selskapet har valgt å plassere seg i Finlands jurisdiksjon. Finland har noen av de strengeste personvernlovene i verden, noe som er gunstig for selskapet på flere forskjellige områder. Personvern er nemlig den største salgsfaktoren for VPN-tjenester.

Plasseringen i Finland betyr for eksempel at selskapet nærmest kan holde seg utenfor forskjellige internasjonale allianser om etterretningsdeling. En slik avtale eksisterer for eksempel mellom Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA.

VPN-tjenester er, selv om de er teknisk sikre, ikke immune mot disse offentlige etatene. Imidlertid støtter de strenge personvernlovene i Finland at landet ikke trenger å dele personopplysninger med andre land i verden, og dermed kan F-Secure Freedome unngå dette.

Hva gjør F-Secure Freedome VPN for deg?

Det kan være vanskelig å finne ut nøyaktig hva en VPN gjør for deg. Derfor har vi listet opp fire punkter nedenfor som beskriver hva en F-Secure Freedom VPN har av betydning.

1. Den skjuler IP-adressen din ved å flytte den til et annet land eller by

2. Den beskytter din offentlige og private WiFi-forbindelse gjennom den sikre OpenVPN-protokollen og sterk AES-256-kryptering.

3. Den gir tilgang til geo-blokkert innhold

4. Det sikrer dine daglige onlineaktiviteter, for eksempel i forbindelse med skatt, nettbank, strømming og surfing.

Det det i utgangspunktet gjør er altså hva enhver annen VPN gjør: skjuler IP-en og gjør internettforbindelsen din mer sikker.

Men handler det bare om å beskytte personvernet ditt og la deg fjerne blokkeringen av Netflix?

Lagrer F-Secure Freedome VPN-logger?

De fleste VPN-er i markedet hevder at de ikke lagrer logger. I mange tilfeller er dette imidlertid ikke hele sannheten. De fleste selskaper logger nemlig av forskjellige grunner. De fleste gjør det faktisk av virkelig gode grunner, for eksempel for å beskytte deg mot andre brukere som kan misbruke plattformen. Intensjonene fra denne VPN-en er imidlertid ikke alltid like klare hvis man tar utgangspunkt i vilkårene deres.

Hvis du ser på F-Secures vilkår, kan vi se at de samler forskjellige brukerdata basert på hvor brukeren laster ned eller handler. Men hvordan fungerer dette?

Det kan variere fra relativt ufarlige ting, for eksempel ordrenummer, operativsystemer eller serviceinformasjon, til mer sensitiv informasjon som navn, e-post, betalingsvalg og til og med IP-adresse. De kan også samle inn trafikkloggdata for å «overholde lokale lover». Det er her ting blir litt usikre og risikable.

De bruker «kundeforholdsdata» av støttehensyn eller for å analysere hvordan tjenesten fungerer. Dette er ikke umiddelbart et problem i de fleste tilfeller, men det er et par interessante linjer som skiller seg ut og gir et hint om målrettet reklame.

Er F-Secure Freedome VPN sikker?

F-Secure er avhengig av en avansert AES-256-kryptering, som inneholder en hack-sikret nøkkel som regnes som den sterkeste tilgjengelig på markedet. Som standard er OpenVPN-tunnelprotokollen tilgjengelig på alle Android, Windows og Mac OS X-produkter, mens IKEv2 tilbys for iOS. Begge protokollene er de beste av de beste og bør brukes når de er tilgjengelige. Dermed er denne VPN-en umiddelbart veldig sikker å bruke.

Men det er imidlertid ingen VPN som er idiotsikker. Du kan for eksempel være tilkoblet, men fremdeles lekker data som IPS eller myndigheter kan registrere. DNS-lekkasjer er en av de vanligste smutthullene, men de kan avsløre din identitet og beliggenhet, noe som er ettertraktet av mange.

Disse lekkasjene kan oppstå selv når du har en antatt sikker VPN-forbindelse. Imidlertid viser en rekke tester av F-Secure Freedome ingen lekkasjer eller skadelig programvare.

I dette tilfellet gir størrelsen på F-Secure enorme fordeler. De har nemlig ressurser og arbeidskraft til å teste hver produktoppdatering eller utgivelse grundig, slik at brukeren er sikret så godt som mulig.

På hvilke enheter kan den brukes?

F-Secure Freedome fungerer bra på både:

– Windows

– Mac

– iOS

– Android

Men det er også en rekke ulemper. For det første har de ikke nettleserutvidelse. Du må installere klienten på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen din hvis du vil koble til serverne deres. I tillegg lar de deg ikke koble til populære spillkonsoller som Xbox.

De støtter ruterforbindelser, noe som er fint fordi de bare tillater tre samtidige tilkoblinger.

TOR er også kompatibel med VPN selv.

Imidlertid selger F-Secure sin egen ruter som heter SENSE. Så hvis det er utrolig viktig for deg å låse hele ruteren, må du sannsynligvis kjøpe denne.

Netflix, bruk og hastighet av F-Secure Freedome

VPN-er bør i stor grad gå upåaktet hen. Du bør ikke engang oppdage at du bruker en. Dessverre er det ikke alltid tilfelle. De tydeligste tegnene på en VPN er hvor tregt alt sammen går, for eksempel å laste inn et nettsted.

Generelt sett er imidlertid denne VPN-en sterk på de fleste områdene. Det beste av alt er at det ikke er noe særlig synlig fall i hastigheten etter tilkoblinger, og både nedlastings- og tilkoblingshastighetene er fortsatt gode.

I tillegg har F-Secure et veldig enkelt brukergrensesnitt.

F-Secure inkluderer også et sporingsforsøkskart som visuelt kartlegger alle blokkerte sporingsforsøk. Det er i utgangspunktet en fancy rapport, men det er fortsatt morsomt å se på for å se hvor ofte det hjelper deg.

I mange land oppfordres det ikke til å bruke VPN. Mange forbyr dem rett og slett, for eksempel Kina. I tillegg har Netflix også aggressivt forfulgt populære VPN-selskaper det siste året, og det ser også ut til at F-Secure derfor ikke kan brukes på Netflix.

F-Secure tilbyr de samme grunnleggende funksjonene i tre forskjellige versjoner. Det eneste som endrer seg er antall samtidige enheter du kan bruke, i tillegg til prisen.

Er F-Secure Freedome en anbefalt VPN?

F-Secures Freedome VPN er en ok VPN. Programmet er enkelt å bruke og ganske raskt. Men det er begrensninger med torrenting, P2P og Netflix. Serverplasseringene dine er begrenset, og det tilbys ingen kill switch. Generelt sett er det bedre VPN-alternativer der ute man burde sjekke ut.

3,8 rating