I 1999 ble IPVanish grunnlagt under Mudhook Marketing i Florida. De har raskt fått statusen som en av de beste VPN-leverandørene på dette markedet. De brukes på mer enn 1300 servere i mer enn 75 forskjellige land.

En av grunnene til suksessen er at de er kompatible med nesten alle typer enheter, og det faktum at de har spesialdesignede apper for Windows, Mac OS, Android, Fire TV og iOS. De støtter også alle viktige VPN-protokoller og tilbyr til og med brukere tilgang til gratis nedlastingen via SOCKS5-webproxy.

De kaller seg den beste VPN-tjenesten i verden. Men spørsmålet er om de virkelig kan leve opp til den hypen? Se vår anmeldelse av dem her.

Ingen logging av trafikk

Man skulle tro at de fleste VPN-tjenester hadde en anonym surfeopplevelse. Men det skal du ikke være så sikker på. Hvis du leser gjennom personvernreglene deres, kan det godt hende du støter på mindre anonyme loggføringer. Hvis du for eksempel velger feil leverandør, kan dine personlige data og informasjon lagres på en av selskapets interne servere, og deres personvernregler gir dem rettighetene til å bruke disse dataene til hva de vil.

Faktisk har IPVanish vært i nyhetene det siste året for å gi US Homeland Security-informasjon i 2016, selv om de hevder at de ikke lagrer noe av informasjonen din. Siden den gang har de imidlertid tatt det hele til etterretning, og i kraft av å bli kjøpt opp av StackPatch, forsikrer de deg nå om privatliv og sikkerhet.

Brukervennlighet

Det var ganske enkelt for oss å installere appen deres. I tillegg til å starte datamaskinen på nytt, var det også umiddelbart tydelig at IPVanish tilbyr et intuitivt og brukervennlig brukergrensesnitt. Du kan også benytte deg av avbryterknappen deres for Windows og Mac.

Appen er enkel å navigere rundt i, men ikke umiddelbart når det gjelder å bruke deres SOCKS5-proxy fra brukerportalen. Dette kan imidlertid løses raskt med et Google-søk.

God kryptering

IPVanish støtter krypteringsprotokollen som brukes av mange av de ledende sikkerhetstjenestene og myndighetene – nemlig AES-256. Når du surfer på nettet med en AES-257 kryptert VPN, vil alle dine personlige data og IP-adresse være beskyttet mot hackere. Når du bruker en kryptert VPN som IPVanish, er du alltid godt dekket av sikkerhet.

Og hva med torrenting?

Heldigvis er dette tillatt. Det er faktisk ikke bare lov, det oppmuntres også til det. Så med mindre du er en anti-pirat advokat, så kan du være godt fornøyd. De fleste VPN-brukere vil se dette som en enorm bonus.

Få hele familien tilkoblet

Et stort pluss med IPVanish er at de lar deg koble til opptil 10 andre på enheten samtidig. Det er mye mer enn de fleste andre VPN-tjenester tilbyr. De er vanligvis begrenset til tre. Så du kan få hele familien – ektefelle og barn – til å surfe trygt og enkelt med IPVanish. Så det er allerede spart noen penger der.

Gratis nedlasting av SOCKS5-proxy

De fleste VPN-leverandører gir brukerne tilgang til forskjellige protokoller som OpenVPN og PPTP og L2TP. IPVanish tilbyr sine brukere tilgang til en spesiell proxy-serverprotokoll kalt SOCKS eller Socket Security. Det lar deg få glede av de samme fordelene som en vanlig VPN, men uten å måtte laste ned noe programvare på enhetene dine.

Dette betyr at du kan lagre IP-adressen din og personlig logginformasjon – alt sammen med en raskere ytelse uten å måtte laste ned et tredjepartsverktøy.

Imidlertid kommer det på bekostning av sikkerheten din. Den bruker ikke de samme krypteringsstandardene. Så det tilbyr ikke de samme personvern og sikkerhetsprotokollene som beskytter deg mot hackere og cyberkriminelle for å få tilgang til informasjonen din. Du bør derfor være forsiktig og lese mer om SOCKS-proxy før du bruker det.

Dårlig kundeservice

Ikke forvent at du får svar likeså fort som de annonserer med. De reklamerer med å ha tilgang til kundeservice hver dag hele året, men det stemmer ikke. De har ikke et livechat-alternativ, noe som utfordrer ideen om mulig kundestøtte døgnet rundt. For hvordan vil de så gjøre det?

Når du skriver via kontaktskjemaet deres, vil de først svare etter 1-2 dager. Og det gir jo ingen mening i forhold til ovennevnte annonsering. Og faktisk svarte de oss ikke i løpet av de to dagene heller. Så det de reklamerer med, har ingen rot i virkeligheten. Og det er noe som virkelig teller i gjennomgangen vår.

Ikke alle er fornøyde

Når du vurderer å investere i et nytt program, vil du sannsynligvis gjøre akkurat som oss og lese anmeldelser og brukeropplevelse på nettet. Her er det lett å støte på brukere som er misfornøyde med IPVanish. Vi trodde faktisk at det ville være flere som vil uttrykke tilfredshet overfor dem. Faktisk er IPVanish litt av et hett tema i forskjellige debattfora. På Better Buiness Bureau har IPVanish mottatt mer enn 17 kundeklager, og minst 4 av disse klagene er ikke besvart i det hele tatt.

Også på Reddit kan du enkelt bla gjennom flere kundeklager, selv om de er veldig forskjellige i forhold til hvilke problemer de har opplevd. Vi har ikke opplevd den samme misnøyen da vi testet produktet, men det må tydeligvis være andre som har opplevd noe annet.

Bør du bruke IPVanish?

Det avhenger veldig av hva du trenger. De tilbyr en pålitelig service til en god pris. De tilbyr ikke noen banebrytende utenom SOCKS5-protokollen, men appellerer fortsatt til noen spesifikke brukere.

Imidlertid vil vi fortsatt være motvillige til å anbefale IPVanish – ganske enkelt fordi det finnes bedre alternativer. Du kan få mye raskere nedlastningshastigheter med ExpressVPN og NordVPN, som fremdeles er kompatible med Netflix – og til og med til samme pris. Derfor kan det være vanskelig å argumentere for å investere i IPVanish når noe bedre er tilgjengelig for samme pris. Ofte er det imidlertid en preferansesak, så hvis du tror at programmet kjører optimalt for deg og du er fornøyd med forholdene som følger med det, så er det ingen problemer.

IPVanish er ikke det billigste på markedet. Du kan enkelt finne mange andre høykvalitets VPN-leverandører for under halvparten av prisen du skal betale for IPVanish.

2,8 rating