NordVPN tilbyr en VPN-service som gir brukerne mulighet til å surfe på internettet anonymt og sikkert. Dessuten er tjeneste god til strømming, til å gi adgang til geoblokkerte innhold og til Torrenting/P2P. Det store servernettverket deres (5800+ servere) benytter seg av OpenVPN-protokoll og AES 256-bit-kryptering (med dobbel databeskyttelse), noe som er standarden i bransjen.

Vi ha gjennomførte en test og gjennomgang av NordVPN, der alle deres serverytelser og deres personvernfunksjoner samt kundesupport har blitt gått nøye etter i sømmene. Nedenfor har vi listet syv grunner til at vi anbefaler å bruke denne VPN-programvaren i stedet for en proxy eller gratis VPN.

Sterke funksjoner og add-ons

Selv om NordVPN er relativt billig, tilbyr de også noen virkelig gode funksjoner du kan se nedenfor.

– IP-skjul: Ja

– Netflix-tilgang: Ja

– Torrenting / P2P: Tillatt

– Ad-blocker

– Tilgang til DoubleVPN-serverne deres, som krypterer data to ganger

– Servere: 5800+ raske og sikre servere i 60 land

– Maksimale tilkoblinger på samme tid: 6

NordVPN har ikke bare applikasjoner for både Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android-TV, Chrome og Firefox. De har også avanserte produkter for 40 andre mobile OS, Raspberry Pi-enheter og rutere. For mobilbrukere tilbyr de til og med en 7-dagers gratis prøveperiode.

Kill Switch: NordVPN-programvare avslutter tilkoblingen din automatisk hvis VPN-tilkoblingen er koblet fra, noe som blokkerer enheten din eller nekter visse programmer å få tilgang til internett.

DNS-beskyttelse: Hvis du har konfigurert VPN-tilkoblingen manuelt eller nylig tilbakestilt Windows, vil du sannsynligvis oppleve DNS-brudd. Dine DNS-forespørsler vil da være helt ubeskyttet. NordVPN har imidlertid forskjellige foranstaltninger slik at du blir bedre beskyttet og kan unngå brudd.

Onion over VPN: For ekstra beskyttelse, eller for de som vil besøke deep-dark-web (TOR-nettverk), tilbyr NordVPN å dirigere trafikken din gjennom VPN-en først og deretter sende den til Onion Router.

SmartPlay: SmartPlay-teknologi sikrer at du har tilgang til mer enn 400 geobegrensede strømmetjenester som Netflix, Amazon Prime, Pandora, BBC og så videre. Med flere og flere VPN-servere som ikke har tilgang til Netflix, er dette en smart funksjon.

OpenVPN (blant annet tunneling protocol)

OpenVPN leveres med 256-AES-CBC med en 2048-bit Diffie-Hellman-nøkkel. Generelt sett liker vi å se DH over RSA, fordi det muliggjør Perfect Forward Secrecy tidlligere. Hos iOS- og MacOS-klienter krypteres du via en IKEv2 / IPsec-protokoll; AES-256-GCM og en 3072bit DH-nøkkel.

Kort fortalt har NordVPN gått all-in på sikkerhet og brukt langt bedre krypteringsalgoritmer enn de man ser innenfor næringslivet.

Dobbel datasikkerhet

Hvis du velger å aktivere denne funksjonen, overfører NordVPNs doble kryptering dataene dine gjennom to VPN-servere før den kommer til nettstedet eller programmet du ønsker tilgang til. Så ved å koble tilkoblingen din via to VPN-servere, blir dataene altså kryptert to ganger. I tillegg til dobbel kryptering, så vil den andre VPN-serveren heller ikke kjenne din opprinnelige IP-adresse. Alle tilkoblingene opprettes alltid via både UDP og TCP-protokoller. Dette er ganske enkelt en ekstra sikkerhetsfunksjon. Eneste ulempen med dobbel datasikkerhet er at du vil oppleve reduserte hastigheter.

Det er imidlertid usannsynlig at du vil trenge den doble datasikkerheten – spesielt hvis du, som de fleste andre, bare bruker den til Torrenting og Netflix-blokkering.

Lagrer ikke loggfiler

Mens noen VPN-leverandører lagrer loggfiler, gjelder ikke dette for NordVPN. Imidlertid overvåker de noen mindre viktige data som: – Tjenesteytelsesdata – E-post adresse – Betaling av data

Ovennevnte data er noe som stort sett alle (om ikke alle) VPN-leverandører lagrer, og det er ikke noe du bør være bekymret for. Spesielt når NordVPNs betalingsprosesser heller ikke er knyttet til hovedselskapet deres.

Fungerer supert for Torrenting og Netflix USA

Siden NordVPN har mange servere, fungerer de super bra med Torrenting, og de kan også omgå geoblokkert innhold på f.eks. Netflix. Jeg må innrømme at ikke alle servere fungerer med Netflix fordi de vet hvordan Netflix prøver å bryte ned visse IP-adresser som hører til VPN-er. I tillegg er Torrenting også trygt og raskt. NordVPN har spesielle P2P-servere utelukkende beregnet for å holde Torrenting-aktivitetene dine sikre og private. Du kan få tilgang til P2P-servere gjennom listen over «Speciality» på applikasjonen deres.

Stabil og god hastighet – bedre enn gjennomsnittet

Da vi gjennomførte en hastighetstest av NordVPN, viste det seg at hastighetene deres er blant de beste. For å måle hvor effektiv NordVPN egentlig er, utførte vi et hav av hastighetstester, og mens noen av de absolutt beste VPN-ene klarte å oppnå nedlastingshastigheter på 70 Mbps + og over, kom NordVPN faktisk ut med 74,15 Mbps. Generelt er NordVPN dermed en rask og effektiv VPN-leverandør.

Ingen IP-hull eller DNS-brudd

Hver gang vi tester VPN-er, utfører vi alltid flere tester for å se om de skaper brudd eller hull i DNS eller IP. For å gjøre disse testene nøyaktige, satte vi plasseringen vår til deres amerikanske server som ble brukt til å sjekke DNS-brudd på fem forskjellige steder:

– IPLeak.net

– Perfect-Privacy.com DNS & IP lekkasjetest

– Browserleaks.com for lekkasjer fra WebRTC

– IPC.ax

Alt i alt kan du være trygg på at IP og DNS sannsynligvis aldri vil bli lekket når du bruker NordVPN.

Kyndig kundesupport via live chat

NordVPN kan kontaktes via mail eller deres live chat. Selv om vi har testet en rekke VPN-leverandører, har vi noen ganger spørsmål eller behov for teknisk support. Enten du er en VPN-novise eller har god kunnskap om feltet, kan det hende du trenger hjelp fra tid til annen, og det er smart å ha en aktiv og effektiv kundestøtte innen rekkevidde.

Enhver VPN-leverandør med selvrespekt skal ha en plattform der brukere kan finne artikler, guider og informative artikler i tillegg til live chat og rask e-poststøtte. NordVPN har både effektiv kundestøtte via deres live chat, samt en database med over 500 guider og artikler slik at du kan finne hjelp raskt og enkelt. Dette er et stort pluss hos NordVPN.

Kan vi anbefale NordVPN?

Helt ærlig, ja, vi kan virkelig anbefale NordVPN. Det er trygt og raskt, og verktøyet er fullpakket med funksjoner i toppklassen. I tillegg har NordVPN en enorm serverpark bestående av 5800+ servere i 60 forskjellige land. Ytelsen er stabil og rask, kombinert med utmerket sikkerhet og evne til å blokkere geografiske begrensninger, noe som gjør NordVPN til en ledende aktør blant mange VPN-er – og kanskje den aller beste. Vi anbefaler NordVPN på det sterkeste hvis du er ute etter en stabil og sikker VPN der du ikke trenger å tømme lommeboka for å få tak i det.

5,0 rating