De fleste kjenner Norton – eller i det minste hørt om det. Helt konkret er dette det populære antivirusmerket som eies av sikkerhetskonglomeratet Symantec. I tillegg til det populære antivirusprogrammet, eier de også en VPN (og en gratis proxy) som vi nylig har testet. Det heter SurfEasy.

Du kjenner sannsynligvis ikke en VPN-tjeneste som heter Norton Secure VPN. Det er heller ikke et av de større, velkjente VPN-navnene. Faktisk inkluderte Norton ikke engang VPN i navnet, og hvis du vil finne mer informasjon om verktøyet, skal du grave mye og dypt på nettstedet deres (tips: se i bunnteksten).

Det er ikke akkurat et positivt tegn. Det burde ikke være så vanskelig å finne produktinformasjon, men det er og blir dessverre et tilbakevendende tema. Før vi avviser dem fullstendig, må vi selvfølgelig fullføre vår gjennomgang av Norton Secure VPN slik at du kan danne ditt eget inntrykk.

Norton Secure VPN tilbyr et par kule funksjoner siden de drar fordel av å være del av et større, anerkjent merke. Programvaren deres er legitim og beskytter deg mot datahull og skadelig programvare. Den underliggende infrastrukturen er også solid og gir sterke resultater.

Det er tydelig at de har noen fageksperter blant de ansatte, ettersom de er i stand til å levere i en pålitelig og teknologisk infrastruktur.

Ingen DNS-brudd, malware eller virusvarsler funnet

Gode ​​VPN-er lager en sikker tunnel rundt internettforbindelsen din. På den måten blir alle henvisende data videresendt til VPN-serverne, og som et resultat blir alle dataene dine – inkludert sidene du besøker eller tingene du laster ned – maskert med data fra tusenvis av andre brukere.

Bortsett fra en ting. Dårlige VPN-er forteller deg at det er en sikker tunnel … bare for å «lekke» din personlige informasjon til resten av verden. De utleverer plasseringen din til tross for at et lite grøn «Tilkoblet»-lys vises i appen din. Vi kjører hver eneste VPN-forbindelse gjennom en serie på seks forskjellige tester, og Norton Secure VPN er intet unntak. Hver eneste test av Norton Secure VPN kom negativt tilbake, noe som er positivt.

Vi kjører også hver eneste VPN-installasjonsfil gjennom et antivirusprogram for å sikre oss om at den ikke inneholder noen skjulte overraskelser. En VPN-forbindelse uten avbrytelser eller hull er ganske enkelt verdiløs hvis den infiserer enheten din med skadelig programvare i prosessen.

Brukervennlig og enkel app

Norton Secure VPN har alt det grunnleggende på plass. Så langt så bra. Men nå skal du høre. VPN-er er utrolig viktige. Teknisk er det mye som skjer bak kulissene, men det betyr ikke at det trenger å være altfor sofistikert for brukere. Tvert imot. Faktisk skal det være motsatt. Hver VPN-klient trenger minst mulig funksjoner, fordi du ikke trenger å grave, jakte eller lese en manual for å finne ut hvordan det fungerer.

Brukere trenger ganske enkelt å være i stand til å peke og klikke, og heldigvis er det akkurat det man kan med Norton Secure VPN. Generelt var opplevelsen med appen både rask og smertefri. Den eneste lille tingen er installasjonsfilen, som med sine 80 MB er en stor fil, og det var derfor det tok noen ekstra minutter å komme i gang. Hvis du har en nyere enhet og rikelig med plassd, vil du sannsynligvis ikke legge merke til det.

Fin hastighet

Norton Secure VPN tilbyr bedre hastigheter enn de fleste, og de snek seg til en 17. plass (av 78) på listen.

Hver gang vi tester en VPN, lar vi dem komme gjennom nøyaktig den samme testprosessen. Først kjører vi noen få hastighetstester uten VPN-tilkobling. På denne måten kan vi til slutt måle forskjellen for å finne ut hvor mye vi faller ned i tid. Deretter kobler vi til en populær server. Den kombinerte nedlastingshastigheten havnet på 127,24 Mbps, som er et veldig fint resultat.

Netflix fungerer på 3 av 4 servere

Strømming av innhold på Netflix fungerte tre av fire ganger, og det er nettopp derfor Norton Secure VPN er en så stor ting. Strømmetjenester som Netflix, Hulu og Amazon har tatt stor avstand fra de fleste VPN-løsninger. Faktisk fungerer de fleste vi har vurdert ikke (selv om de sier at de gjør det), eller de sier at de ikke vil prøve seg på Netflix lenger.

Av den grunn er det også en stor ting å få tre av fire servere til å fungere vellykket. Vi har bare sett denne typen resultat fra de aller beste VPN-løsningene for Netflix. Og for å være helt ærlig, forventet vi det heller ikke fra Norton. Slik som landet ligger nå, gir Norton Secure VPN deg adgang til Netflix, slik at du ikke blir påvirket av geo-blokkering med denne VPN-en.

Lagrer få private opplysninger

Norton skriver at de har en «no-log-policy», noe som betyr at de ikke logger trafikken din. Det kommer ikke som en stor overraskelse, siden praktisk talt alle andre VPN-leverandører sier nøyaktig det samme. Likevel viser det seg at de faktisk logger noen få ting allikevel. Dette gjelder:

– Registreringsinformasjon og data om enhetene dine, inkludert enhetsnavn, type, OS-versjon og språk.

– Båndbreddeforbruket ditt.

– Midlertidig bruksdata for feilsøking.

De fleste dataene logges for å forbedre verktøyets ytelse, kundetilfredshet og serviceutvikling. De samler ganske enkelt inn «grunnleggende data», men ikke personlig informasjon som senere kan ramme deg, for eksempel den opprinnelige offentlige IP-adressen din. Alt i alt er det altså veldig fair!

Kan vi anbefale Norton Secure VPN?

Det korte svaret er: Nei, dessverre. Norton Secure VPN tilbyr en stabil og solid forbindelse. De tilbyr raske serverhastigheter. De tilbyr en brukervennlig app. Rett og slett flere gode ting. Likevel er listen over ting de ikke tilbyr mye lenger. Dessverre tilbyr de ikke brukervennlig jurisdiksjon, og de tilbyr heller ikke torrenting eller Tor. De har heller ikke implementert en kill switch for deres tjeneste. I tillegg tilbyr de heller ikke så mange serverlokaliteter, og de tilbyr heller ikke kyndig kundesupport som vet hva de snakker om.

2,8 rating