Leter du etter en VPN-tjeneste? I denne gjennomgangen kan du bli mye klokere på svenske PrivateVPN. PrivateVPN ble grunnlagt i Stockholm helt tilbake i 2009 og selskapets fulle navn er Privat Kommunikation Sverige AB. Det er ingen tvil om at det er interessant å undersøke denne VPN-tjenesten, da navnet alene indikerer at det er en tjeneste som skiller seg ut når det gjelder sikkerhet og personvern.

Så hvis du vil vite mer om PrivateVPN, har du kommet til rett sted. Fordi du i denne gjennomgangen kan bli mye klokere på denne tjenesten og hvilke funksjoner den tilbyr sine brukere.

Enkel VPN-tjeneste å navigere rundt i

Når du først bruker PrivateVPN, vil du legge merke til hvor lett tjenesten er å navigere rundt i. Designet er altså utrolig brukervennlig, og i tillegg tilbyr de ofte fordelaktige tilbud på alle sine tjenester. Dette hjelper deg som bruker å få et virkelig godt førsteinntrykk av PrivateVPN.

I tillegg er dette en VPN-tjeneste som kommuniserer mye med brukerne, og dette skjer spesielt via sosiale medier. For eksempel publiserer de via tweets på Twitter hver gang de legger til nye serverplasseringer, nye apper eller nye installasjonsveiledninger. Videre ser det ut til at brukerne deres er veldig fornøyde med dem når de ser på forskjellige anmeldelser.

Ubegrenset båndbredde og nyttige guider

PrivateVPN kan virkelig skryte av deres høye hastighet så vel som sine sikre krypteringsprotokoller. I tillegg tilbyr de ubegrenset båndbredde, høy hastighet, serverbytte og mye mer, og de gjør det på tvers av forskjellige nivåer. I tillegg tilbyr de gratis guider for hvordan du konfigurerer hver enhet. På denne måten hjelper de brukerne sine hele veien gjennom installasjonsprosessen, noe som er en veldig nyttig funksjon, siden installering av en enhet ofte kan føre til mange problemer og frustrasjoner.

Hvilke enheter og systemer støtter PrivateVPN?

PrivateVPN støtter følgende enheter og operativsystemer:

 • Mac
 • PC
 • iOS
 • Linux
 • To
 • Android

Videre er det viktig å nevne at VPN-tjenesten opererer samtidig på opptil seks forskjellige enheter, noe som er veldig imponerende sammenlignet med andre tjenester som bare er i stand til å operere på opptil to eller tre enheter. I tillegg har du muligheten til å koble PrivateVPN til følgende rutere:

 • pfSense
 • ASUS RT-modeller
 • DD-WRT
 • Synology
 • Tomato
 • QNAP
 • Linksys

VPN-tjenesten tilbyr sine brukere over 150 forskjellige servere i 60 land. De har dermed servere i de fleste større byer rundt om i verden. Selv om dette kan høres imponerende ut, er PrivateVPN fremdeles i den lave enden sammenlignet med andre VPN-tjenester. Man kunne kanskje forvente litt mer av en relativt ny VPN-tjeneste, noe som PrivateVPN jo er.

Tilbyr de en kill switch?

Når det gjelder VPN-tjenester, er det ofte viktig om de er i stand til å tilby en kill switch eller ikke. PrivateVPN tilbyr en kill switch for Windows VPN-appen deres, noe som betyr at de ennå ikke er i stand til å tilby denne funksjonen til Mac VPN-appen sin. De hevder imidlertid at dette vil bli lansert så snart som mulig.

Årsaken til at kill switch er så viktig når det gjelder VPN-tjenester, er at de er avgjørende for din onlinesikkerhet. Kill switcher er nemlig i stand til å oppdage når internettkoblingen din kobles fra, og sørger dermed for at du avslutter den nåværende aktiviteten i nettleseren din, slik at alle dataene dine forblir sikre.

Selvfølgelig er det ikke helt tilfredsstillende at PrivateVPN ikke klarer å tilby denne ekstra sikkerheten til sine brukere på tvers av alle apper. I det minste hevder de at de jobber med saken, og forhåpentligvis vil det snart bli kill switcher for alle appene deres. I denne sammenhengen er det verdt å nevne at det er visse VPN-tjenester som overhodet ikke tilbyr kill switcher til sine brukere.

Flotte funksjoner og sikker bruk

Når det gjelder de mer generelle fordelene med PrivateVPN, skal det først og fremst nevnes at VPN-tjenesten har noen helt fantastiske funksjoner. Videre blir tjenesten ofte rost av brukerne for den generelle sikkerheten tjenesten kan tilby. Dermed kan du være sikker på at dataene dine er i trygge hender når du bruker PrivateVPN. En annen veldig spesiell ting med PrivateVPN er at torrenting er tillatt, noe som betyr at du enkelt kan koble deg sammen med andre når du skal flytte store filer, og dermed tillate deg å bruke VPN for å beskytte ditt privatliv underveis.

En annen fordel med PrivateVPN er at tjenesten er enkel å bruke og installere. Som nevnt tidligere tilbyr de deg en komplett guide, og dette gjelder for alle enheter og datamaskiner. I tillegg trenger du bare å oppgi e-post og passord for å få tilgang til PrivateVPN.

Billig produkt som fungerer bra med Netflix

Videre må PrivateVPN berømmes for sin kundeservice som har mange muligheter. For eksempel tilbyr de en livechat til brukerne sine, så det er veldig enkelt å komme i kontakt med dem hvis du får tekniske problemer eller har noe annet du vil spørre om. Du kan også sende dem en melding ved å skrive inn navnet ditt så vel som e-postadressen din via kontaktskjemaet som finnes på nettstedet. Det skal imidlertid nevnes at live chatten deres ikke er tilgjengelig hele døgnet. Imidlertid, hvis du ikke kan svare på spørsmålene dine her og nå, tilbyr de en FAQ-side der du kanskje kan finne svar på det du leter etter. I tillegg må PrivateVPN berømmes for prisen. Den er nemlig relativt billig sammenlignet med andre VPN-tjenester, og til slutt er det viktig å nevne at serverne deres fungerer veldig bra med Netflix. Faktisk viser flere tester at PrivateVPN er blant de beste VPN-tjenestene for Netflix.

PrivateVPN samler inn dine IP-adresser og informasjonskapsler

Selvfølgelig er det også noen ulemper med PrivateVPN. For det første hevder de at de ikke fører logger, men dette stemmer ikke, og det viser seg at de samler inn IP-adressene dine så vel som informasjonskapsler. I tillegg kan det hende at noen nettsteder ikke klarer å loade normalt på serverne sine hvis du deaktiverer informasjonskapsler. Dette er absolutt ikke bra. Og noe som er verre, er at det er en risiko for at de vil selge dataene dine til tredjepart.

I tillegg er hastigheten på serverne deres veldig svingende, så det er altså også noen ting med PrivateVPN som absolutt kan forbedres. For øyeblikket kan vi ikke anbefale PrivateVPN i forhold til andre VPN-løsninger som du kan velge til omtrent samme pris.

3,3 rating