Hvis du er ute etter et VPN-selskap som har litt erfaring på området, kan det hende du bør se nærmere på PureVPN. De ble grunnlagt i 2006 av GZ Systems, og er dessuten et av de største VPN-selskapene over hele verden.

I begynnelsen startet de med bare ti servere – i dag kan de skryte av å ha over 2000 servere spredt over mer enn 180 land. Så det er imponerende.

Du er i trygge hender

PureVPN har hovedkontor i Hong Kong, som virkelig er en omstridt jurisdiksjon for en VPN-leverandør fordi de er så nært knyttet til Kina. Men PureVPN eier sitt eget nettverk og DNS-maskinvare, noe som gjør det ganske sikkert.

Du kan bruke PureVPN med Windows, Android, Mac, iOS og Linux. Og så er det ett pluss til: Du kan koble Smart TV, nettlesere og strømmetjenester til VPN-en. Du kan også koble den til mange enheter fordi du kan koble til en bærbar PC som en ekte ruter. Det gir deg mange muligheter som ikke mange andre kan tilby.

Du kan også dele opp tunneling-funksjonen din, som betyr at du kan velge mellom hvordan og hvor du vil sende trafikk – for eksempel gjennom VPN eller ISP.

Få mer for pengene med PureVPN

PureVPN kan tilby deg litt mer for pengene du bruker på VPN: en avbryter, fem samtidige tilkoblinger, støtte for alle større protokoller, delt tunneling og NAT Firewall. Dette er alle ting som vi verdsetter, og det er verdt å ta med i beregningen.

Netflix-kompatibilitet

Vi testet PureVPN på verdensomspennende servere og to av fire fungerte. Det er faktisk en ganske god suksessrate når det gjelder VPN og Netflix, som har vært i krig med hverandre de siste par årene. Netflix har angrepet store VPN-selskaper de siste årene fordi de er under press fra Hollywood. Så at PureVPN faktisk kan tilby to servere som kan fungere med Netflix, er et stort pluss.

256-bits kryptering er et stort pluss

Den beste formen for forsvar er forebygging. Du kan få det i form av en 256-bits kryptering, som er en av de mest sikre tilkoblingene tilgjengelig på markedet. Det er så sikkert at du ofte vil finne regjeringskontorer rundt om i verden som også bruker dette.

I tillegg har PureVPN en end-to-end-tilkobling, som inkluderer å bytte fra en IP-adresse til en annen til en tredje gjennom PureVPNs 80 000 alternativer.

Den krypterte tunnelen din blir helt stengt slik at tredjeparts nettsteder og skumle organisasjoner ikke kan se hva du gjør på det store, mørke internett.

Så det er noen gode plusser vi kan skrive i karakterboka deres. Vi liker 256-bit og all den andre sikkerheten som følger med.

God kundeservice

Din sikkerhet er viktigst når det gjelder VPN-er. Derfor bør det også være en velfungerende kundeservice knyttet til tjenesten som kan svare på spørsmålene dine. Det kan være at du plutselig har en følelse av at du har begynt på noe som er en trussel for din sikre forbindelse.

Du er i trygge hender med PureVPN. Her kan du enkelt finne live chat-funksjonen deres, som vil svare deg i løpet av et minutt eller to. De har tidligere hatt en tendens til å komme tilbake med autogenererte svar, noe som faktisk er mer irriterende enn nyttige. Nå har de blitt bedre og svarer med et godt svar. Svarene virket ganske generelle i begynnelsen, men da vi utdypet spørsmålene våre, fikk vi et mye bedre svar. Det var ikke et banebrytende svar, men det kom raskt. Og det er en enorm forbedring.

Sikkerhet

Dessverre oppdaget vi noen lekkasjer i PureVPNs sikkerhet. Hvis du ser etter anmeldelser av tjenesten, vil du oppdage at det er flere misfornøyde kunder. De var rasende fordi deres DNS og personlige IP-adresse hadde blitt lekket. Da vi konfronterte PureVPN med klagene, virket svaret mest av alt autogenerert.

Så hvis det er noe du ikke kan leve med, velger du en annen VPN-leverandør. Det er ikke bra at du går og er usikker på om sikkerheten din blir komprimert. Det viktigste er at du er trygg, og hvis du ikke føler deg trygg, bør du skynde deg bort.

Hastigheten

Ingen av serverne vi testet hastigheten på hadde spesielt gode resultater. Den raskeste vi fant i Amsterdam, kom opp på bare 35 Mbps av 100, noe som ikke er noe å skrive hjem om. For raskere hastigheter, velg PIA, som tilbyr servere med mer enn det dobbelte av hastigheten til omtrent samme pris.

Ingen logging … eller?

PureVPN hevder at de ikke lagrer noen personlig informasjon – de annonserer direkte med «Zero Logs». Men hvis du leser det med liten skrift, kan du raskt se at det faktisk ikke er slik. Her sier de at både forbindelsen og båndbredden er lagret. Det i seg selv er ikke så farlig, men da må de bare avstå fra å reklamere så høyt med det. Enten logger du informasjon eller så gjør du det ikke. Så enkelt er det.

Bør du bruke PureVPN?

Til tross for at PureVPN tilbyr en rimelig service til en god pris med mange servere, er mangelen på hastighet et virkelig stort problem. Det vil ikke være verdt å bruke i det lange løp når du hele tiden må vente på en tjeneste.

Hvis du syns det er viktig med en Netflix-kompatibilitet og en fin kundeservice som er bedre enn hastigheten, kan du velge PureVPN. Men vi må dessverre si at vi ikke ubetinget kan anbefale denne VPN-en. Det er rett og slett for mye sikkerhet som blir komprimert når du jobber med tjenesten. Det er mange andre mer velfungerende VPN-er på markedet som du kan bruke til en like god eller bedre pris.

3,3 rating