StrongVPN er faktisk fremdeles relativt ukjent på markedet. Også selv om de har vært på markedet dobbelt så lenge som mange av konkurrentene. Det skal faktisk få alarmklokkene til å ringe. For hvis de har hatt dobbelt så lang tid som konkurrentene for å forbedre produktet sitt, bør det også være dobbelt så bra. Men dessverre er det ikke alltid tilfellet.

De har faktisk eksistert siden 2005 under Strong Technology LLC ved Lake Tahoe. Imidlertid har de bare 688 servere spredt rundt 26 land, så de er ikke de mest representerte, selv om antallet fortsatt skal gi deg mange muligheter.

Du kan bruke tjenestene deres på Windows, Mac, iOS, Android og Chrome. De gir også kundene et utvidet støttesenter hvor du kan finne detaljerte instruksjoner for å installere StrongVPN med en hjemme-ruter.

De har også en avbryter-knapp, og det er noe vi liker. VPN tillater til og med 12 samtidige tilkoblinger. Det hele høres jo helt fantastisk ut. Men er det virkelig det?

Kompatibel med Netflix

Du vet aldri hva som skjer med Netflix når du kjører VPN-programmet. Men siden 2016 har Netflix kjempet for innsatsen fra noen av de sterkeste og mest kjente VPN-selskapene på markedet. Selv om mange brukere har klaget på det, har Netflix opprettholdt forbudet og bare forbedret sikkerheten deres. Men det er ikke noe å bekymre seg for med StrongVPN. Vi kunne enkelt gjøre det uten noen særlig buffertid eller forsinkelse. Tatt i betraktning at det ofte skjer med VPN-er, er dette faktisk et stort pluss for StrongVPN. For hvem vil ikke at Netflix skal kjøre jevnt?

God kundeservice

Eksisterer det virkelig? Ja, det gjør det tydeligvis. Og det overrasker oss enda mer, spesielt siden de ikke tilbyr live chat. Faktisk tok det ikke mer enn 30 minutter fra å fylle ut kontaktskjemaet vårt til vi fikk svar. Det er et stort pluss i boken vår. En god kundeservice tilsvarer respekt for kunder og profesjonalitet – så det er vi veldig fornøyde med.

Og da vi surfet rundt omkring på nettet etter dårlige anmeldelser av StrongVPN, fant vi faktisk heller ikke noe. Vi må bare anerkjenne selskapet for. Imidlertid kan det være fordi det ikke er så mange som benytter seg av dem. Men folk er vanligvis raske til å ytre uenighetene sine – men her kunne vi rett og slett ikke finne noe som det var verdt å skrive hjem om.

Sterk AES-256-kryptering

Et av de viktigste tiltakene noen kan gjøre for å øke sikkerheten, er å bruke en VPN. Men ikke alle VPN-er er like bra, og mange av dem har alvorlige sikkerhetsfeil som gjør mer skade enn godt. Men når det gjelder StrongVPN, bruker de noen av de mest avanserte krypteringsstandardene på markedet.

Faktisk bruker StrongVPN den samme krypteringen som CIA og FBI. Dette betyr at du kan sove rolig om natta, vel vitende om at dine personlige data er beskyttet. Selv om du bruker det offentlige Wi-Fi-nettverket, er du faktisk trygg og IP-adressen din er helt skjult.

Ingen logger

Selve paradokset med VPN-er er at det er visse selskaper som faktisk gjør nettlesingen din mindre sikker. Du kan finne ut av det ved å lese det med liten skrift. Her kan du se mange ganger at mange VPN-er logger din informasjon og aktivitet, og til og med selger den til tredjepart eller tilknyttede selskaper.

Det er derfor viktig at du forstår loggpolicyen som VPN-løsningen din er omfattet av før du investerer i den. Heldigvis, når det gjelder StrongVPN, kan du være sikker.

Så det ser ut til å være noen virkelig store fordeler med StrongVPN, men dessverre må vi snakke om ulempene. Hele saken ser allikevel ikke så rosenrød ut.

Servernes hastighet

Selv om StrongVPN har gjort alt for å øke hastigheten på serverne deres, er det fremdeles langt fra holdbart. Det er rett og slett ikke raskt nok. De kan godt brukes til hverdagsaktiviteter, men hvis man tar prisen med i betraktningen, så er det rett og slett ikke godt nok. StrongVPN er tregere enn en proxy, så det hjelper ikke at de tilbyr ubegrenset båndbredde.

Utdatert brukergrensesnitt

StrongVPN har altså ikke fulgt med i utviklingen av layout og design. Brukergrensesnittet deres ligner mest av alt noe fra begynnelsen av 00-tallet. De er verken intuitive eller brukervennlige. Det er ikke enkelt å endre innstillingene – selv ikke for en garvet VPN-rotte. Utdatert design kan faktisk skremme potensielle kunder unna. Det kan virke uprofesjonelt og lite ambisiøst å ikke gjøre utseendet mer brukervennlig og lett tilgjengelig – men for noen betyr det kanskje ikke så mye. Det er ofte en preferansesak.

Tilfeldige servere

Dessverre tildeler StrongVPN servere tilfeldig. Det er veldig ulikt andre VPN-er. Dessverre betyr det også at vi som kunder spiller lotteri hver gang de kobler seg til en enhet. Så du kan få god service den ene måneden, mens den andre måneden har du problemer med å laste ned et Word-dokument. Du får ingen jevnlige forbindelser, noe som kan være irriterende i lengden.

Konklusjon om StrongVPN

Det er mye som kan sies om StrongVPN, men de har forbedret seg de siste årene. Deres hastighet, kundeservice og pengegaranti er alle blitt betydelig forbedret. Men er det nok til å bestå testen? Ikke helt.

De plussene vi akkurat har fortalt om som Netflix-kompatibilitet, rask kundeservice og ingen logging av filer er verdt å ta med seg. Men når du tar med den høye prisen, langsom hastighet, gammeldags brukergrensesnitt og servere som blir kastet rundt som russisk rulett, er det ikke mye å komme etter.

Vi anbefaler derfor at du heller tar en titt forbi ExpressVPN og NordVPN.

2,3 rating