Vil du vite mer om SurfEasy VPN? Da bør du lese denne artikkelen. Her finner du en objektiv og omfattende gjennomgang av denne VPN-en. Du lærer om fordeler og ulemper ved SurfEasy slik at du kan finne ut om denne VPN-en passer dine behov.

Les mer nedenfor og få et godt innblikk i hva SurfEasy VPN kan.

Syv fordeler med å velge en SurfEasy VPN

Anmeldelsen starter med å gjennomgå noen av de viktigste fordelene ved å velge en SurfEasy VPN. SurfEasy har tre grunnleggende versjoner: Starter (gratis), Total og Ultra.

AES 256-bits kryptering og OpenVPN

SurfEasy bruker AES-256 sikkerhetskryptering, som er så god som den kan være på dette markedet. Med andre ord, så er du i gode hender.

I tillegg bruker SurfEasy VPN OpenVPN-protokollen, slik alle lignende store aktører i markedet gjør. I en moderne verden bør du alltid holde deg til disse standardinnstillingene, med mindre enheten eller tilkoblingen er utdatert.

Ingen smutthull eller skadelig programvare

Flere forskjellige studier av SurfEasy er gjort for å oppdage smutthull eller malware. Imidlertid viser alle disse ingen potensielle tegn på ubehagelige overraskelser.

Med andre ord kan du være trygg på at denne VPN-tilkoblingen ikke vil lekke dataene dine til ISP-er eller andre nysgjerrige mennesker.

Blokkering av Netflix fungerer. Dessverre

I løpet av de siste årene har Netflix lagt ekstra vekt på VPN-bruk ved å målrette IP-adresser på VPN-servere. Dette er uheldig for folk som reiser eller bor i utlandet, da disse vanligvis ikke kan bruke Netflix.

Som mange andre VPN-er er SurfEasy omfattet av dette, og derfor kan ikke blokkering av Netflix forhindres.

Full Torrenting er tillatt på «Ultra Plan»

Torrenting har ofte negative assosiasjoner, ettersom det ofte brukes til ulovlige formål som for eksempel for å unngå opphavsrettsloven, slik at favorittfilmer eller lignende kan lastes ned. Imidlertid er det også legitim bruk av denne teknologien.

Noen selskaper, som Facebook og Twitter, bruker den til og med internt for å flytte store filer frem og tilbake. Dermed er Torrenting ikke bare en negativ ting.

SurfEasy har laget spesifikke Torrent-vennlige servere som er tilgjengelige under deres UltraVPN-plan. Så det koster kanskje litt ekstra, men du får til gjengjeld sikker tilgang med «auto-enable protection.»

TOR støttes av SurfEasy VPN

SurfEasy støtter TOR slik at dataene dine kan sikres best mulig. En tilkobling til Onion Router (TOR) vil omdirigere trafikksignalene dine over mange forskjellige relépunkter. Det bidrar til å øke din anonymitet, og gjør det vanskeligere for folk å oppdage den opprinnelige plasseringen din.

Selv om det skulle være smutthull i TOR, dobler en VPN sikkerheten din slik at IP-adressen din ikke blir offentliggjort.

Brukervennlig app tilgjengelig

SurfEasy VPN har en veldig brukervennlig app som lastes raskt uten forsinkelser eller større feil. Det er enkelt å bruke, og handlinger kan gjøres med bare noen få klikk.

Mer enn 1000 servere i 28 land

En annen fordel med denne VPN-en er at den har et bredt spekter av servere i 28 forskjellige land.

Hver plan leveres med sin «Enhanced Tracker Blocker» -algoritme som sporer annonsørenes informasjonskapsler. Du får også ubegrenset data om deres betalte planer med opptil fem enhetstilkoblinger samtidig.

Seks ulemper forbundet med SurfEasy VPN

Så langt ser det lovende ut for SurfEasy VPN, men det er også en rekke ulemper knyttet til denne typen – akkurat som med alle andre VPN-er. Du kan lære om disse i det følgende.

Ikke særlig streng loggføringspolitikk

Nesten hver VPN-leverandør hevder å ha «ingen logging», men innrømmer at de logger seg på personvernreglene sine på forskjellige punkter. Det samme gjelder SurfEasy VPN, men de innrømmer at det er noen spesielle tilfeller som faller utenfor disse grensene.

For eksempel bruker de nettstedets sporingsteknologi for å overvåke resultatene og målrette annonser for å få deg til å kjøpe forskjellige ting. Dette er imidlertid ikke så ille, men VPN-ens jurisdiksjon vil ofte ha stor innvirkning på hvem som får tilgang til dataene dine.

En kritisk beliggenhet under Storbritannias jurisdiksjon

I dag finnes det en internasjonal «5 Eyes» -allianse som er inngått mellom Storbritannia, Australia, Canada, New Zealand og USA. Denne avtalen krever at medlemslandene deler informasjon over hele verden slik at de kan overvåke potensielle trusler og advare hverandre.

Siden SurfEasy befinner seg under Storbritannias jurisdiksjon, vil selskapet alltid samarbeide med de andre myndighetene når det gjelder datadeling, selv om det strider mot loggpolitikken. Selv om SurfEasy’s retningslinjer for personvern umiddelbart er gode, er dette en viktig faktor å oppmerksom på.

Forvent en langsommere forbindelse med opptil 71%

Når du bruker en VPN, vil hastigheten på tilkoblingen vanligvis reduseres. Dette skyldes de forskjellige lagene med sikkerhet og anonymitet. Dette bør imidlertid ikke bety en betydelig reduksjon, men dette er noe som dessverre ofte er tilfelle med bruken av SurfEasy.

Ulike tester viser at forbindelsen senkes med opptil 71%, noe som er bemerkelsesverdig.

En kundeservice som må forbedres

Den fjerde ulempen med SurfEasy VPN er selskapets kundeservice. Når du sender inn forespørsler til dem, vil du ikke motta noen bekreftelse så du kan være sikker på at de har mottatt den.

I tillegg er det ingen live chat, og supportskjemaer fungerer ofte heller ikke så bra.

Hvis du vil ha en god kundeservice her, må du med andre ord bruke e-poststøtte.

Fungerer ikke med rutere

SurfEasy støtter mange forskjellige enheter og OP-systemer, for eksempel Windows, Mac, Mac APP Store, Android og iOS, og tilbyr også nettleserutvidelser for både Opera og Chrome.

Dessverre støtter de ikke rutere ennå, og det er grunnen til at du er ganske fastlåst med de fem tilkoblingsmulighetene deres.

Manglende Kill Switch

Hvis VPN-brukere uventet mister forbindelsen, er det normalt at dataene deres lekker raskt og uten at det kan kontrolleres.

En Kill Switch lukker nettleseren automatisk når en tilkobling går tapt, slik at all din personlige informasjon blir oppbevart hos deg. Dessverre er en SurfEasy VPN ikke utstyrt med en Kill Switch, så hvis forbindelsen ryker, er det en høy risiko for at dataene dine blir offentliggjort.

Kan SurfEasy VPN anbefales?

Basert på gjennomgangen vurderes det at en SurfEasy VPN ikke helt anbefales.

Fartsprøvene er bare for trege. Det var ikke en Kill Switch, og det at de er lokalisert i 5 Eyes-alliansen er også bekymringsfullt.Så selv om denne VPN-en har en del fordeler, så finnes det bedre muligheter ellers på markedet.

2,0 rating