TunnelBear har eksistert siden 2011, og selskapet ble grunnlagt av Ryan Dochuk fra Corporate Bear og Daniel Kaldor fra Quantum Bear. Det er ingen tvil om at dette er to herrer med mye erfaring og kunnskap på området. De har også jobbet for Microsoft, RIM, Goldman Sachs og mange flere. Derfor er det ingen tvil om at de vet hva de gjør når det gjelder teknologi.

TunnelBear tilbyr både gratis VPN-er og VPN-er som du må betale for som kunde. Ønsker du å lese mer om TunnelBear, har du kommet til rett sted, siden du kan bli mye klokere om dette selskapet her i artikkelen.

VPN-servere spredt over 22 land

TunnelBear-selskapet har hovedkontor i Toronto. Til tross for dette er VPN-serverne deres spredt over 22 forskjellige land rundt om i verden. Dette inkluderer f.eks. steder som Australia, Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Akkurat nå har TunnelBear mer enn 350 forskjellige servere, noe som må sies å være ganske imponerende. I den følgende teksten vil du bli presentert for en gjennomgang av TunnelBear slik at du kan bli mye klokere om hva denne VPN-tjenesten kan gjøre og hva den har av mangler.

TunnelBear fører ikke logger

Den første tingen som er verdt å nevne, som er ganske spesiell med TunnelBear, er at de ikke fører logger, og de er utrolig strenge med dette. Deres policy for brukernes personvern er veldig tydelig på at TunnelBear ikke fører logger over følgende data:

  • IP-adresser
  • DNS-forespørsler
  • All informasjon om apper, tjenester eller nettsteder

Dermed er det ingen tvil om at denne VPN-tjenesten gjør mye når det gjelder å beskytte personvernet ditt som bruker. Hvis du er ute etter en tjeneste der du kan være sikker på at tjenesten er helt på topp når det kommer til sikkerhet, bør du utvilsomt prøve TunnelBear. Det er også viktig å nevne at de bruker 256 bit OpenVPN-kryptering som praktisk talt er umulig å bryte. Du er derfor garantert å være i trygge hender når du bruker TunnelBear.

At TunnelBear ikke fører logger er virkelig gode nyheter for alle brukere som er veldig bevisste på å beskytte deres personvern. I praksis betyr dette at TunnelBear ikke selger noen av dataene deres.

Brukervennlig brukergrensesnitt og solid kryptering

Noe annet som er ganske spesielt med TunnelBear, og som absolutt er verdt å nevne, er brukergrensesnittet som er veldig brukervennlig. Det vil si at alle kan finne ut hvordan de bruker TunnelBear. Videre tilbyr de en veldig solid kryptering, og det er derfor det absolutt er verdt å vurdere TunnelBear neste gang du leter etter en ny VPN-tjeneste. TunnelBear bruker OpenVPN, som er blant de mest avanserte krypteringsprotokollene på markedet akkurat nå, og de gjør det på alt annet enn iPhones og iPads. Det vil si iOS-enheter, hvor det i stedet brukes 256bit IPSec / IKEv2.

Gjør det enklere å beskytte personvernet ditt

TunnelBear gjentar hele tiden for brukerne sine, at de ved å bruke tjenesten deres er beskyttet av en bjørn – derav navnet TunnelBear – og dette gjelder uansett hvilke aktiviteter de foretar seg via en nettleser. For å understøtte dette poenget bruker de en tegneseriebjørn, som er et veldig morsomt og finurlig innslag. Heldigvis vet de hva de snakker om, og gjennom flere undersøkelser og tester viser det seg at dette er en solid og god VPN-tjeneste som kan gjøre det lettere for deg å beskytte privatlivet ditt.

Få 500 MB data per måned gratis

Du kan bruke TunnelBear gratis, hvor du får opptil 500 MB data per måned. Noen brukere vil kanskje synes at 500 MB ikke er mye. Likevel vil det være nok for deg som vil teste tjenesten – og så husk at den tross alt er gratis. Videre skal det nevnes at TunnelBear tilbyr strømlinjeformede apper for både iOS, Android, Windows og Mac. I tillegg er det en nettleserutvidelse for både Opera og Chrome samt et tillegg med tracker-blokkering. Dette kan brukes med alle tjenestene deres, eller du kan velge å bruke det alene.

TunnelBear bruker to krypteringsprotokoller

Som tidligere nevnt bruker TunnelBear to krypteringsprotokoller, nemlig OpenVPN og IPSec / IKEv2. Sammen gir de deg 256-bit AES-beskyttelse. Den amerikanske regjeringen bruker selv 256-bit AES-kryptering for å beskytte dataene deres. Derfor kan du være sikker på at dette er en ekstremt solid krypteringsprotokoll som du kan stole på.

En annen viktig tjeneste å nevne, er at TunnelBear tilbyr er VigilantBear. Dette er en tjeneste som beskytter deg både når du er tilkoblet og ikke er koblet til nettverket. Hvis du for eksempel mister forbindelsen til Wi-Fi, eller beveger deg mellom forskjellige punkter med internett-tilkobling, er det en overhengende risiko for at noen av dataene dine blir overført til en usikker tilkobling. VigilantBear sørger for at dette ikke skjer, og fungerer dermed som et såkalt kill switch.

Tjenesten kan spore både DNS og IPv7 lekkasjer

I januar 2017 ble det gjennomført en stor og grundig undersøkelse av TunnelBears koding, og ingen svakheter eller andre ubehagelige overraskelser ble funnet ved tjenesten. Til gjengjeld ble TunnelBear rost for å ha inkludert funksjoner som er i stand til å oppdage både DNS og IPv6 lekkasjer, som er et viktig element i å beskytte ditt online privatliv.

Generelt bør det nevnes at TunnelBear ikke har opplevd noen lekkasjer eller bevis på at krypteringsprotokollene deres har blitt brutt på noen tenkelig måte. Derfor indikerer dette at TunnelBear er en veldig sikker og solid VPN-tjeneste å bruke.

Mange nyttige funksjoner som Kill-Switch

I tillegg er det viktig å nevne at TunnelBear har noen virkelig gode og nyttige funksjoner. Disse inkluderer blant annet:

  • Anonym IP
  • Kill-Switch (VigilantBear)
  • Fem simultane tilkoblinger

Videre er TunnelBear som tidligere nevnt virkelig enkel å bruke, og målet deres er å gjøre VPN-bruk enkel og tilgjengelig for alle typer brukere. Det er ingen tvil om at de har lykkes med dette. For eksempel er appen deres veldig brukervennlig og enkel å bruke. Det skal imidlertid nevnes at det ikke tilbyr alle de avanserte innstillingene du får fra en VPN-tjeneste av høy kvalitet. Men hvis du akkurat har startet med kryptert surfing, blir det hele mye enklere for deg hvis du bruker TunnelBear.

4,3 rating