I denne gjennomgangen av VyprVPN ser vi nærmere på fordeler og ulemper med denne VPN-tjenesten. Fra første dag har det sveitsiske selskapet Golden Frog tatt til orde for personvern på nettet og VPN-en har tatt verden med storm. Spørsmålet er imidlertid om det kan leve opp til hypen rundt det?

VyprVPN – Hva kan den?

VyprVPNs primære oppgave er å beskytte ditt personvern på nettet så vel som din internettforbindelse. For å oppnå dette gir de brukerne tilgang til OpenVPN-protokollen så vel som PPTP, IPSec og L2TP, og de krypterer alle dataene dine ved hjelp av den sikre AES-256-krypteringsnøkkelen.

Men det stopper ikke her … VyprVPN har også utviklet en teknologi kjent som Chameleon som krypterer metadataene dine, slik at du kan fortsette å bruke VPN-en uten å bli oppdaget av DPI-skanninger. Hvis du bruker en VPN fra et land som Kina, Russland eller Tyrkia, kan dette være en ekte livredder. Dessverre er Chameleon bare tilgjengelig for Android-, Windows- og Mac-brukere.

Loggføringspolitikk

Med en lang og rik historie med å kjempe for internettsikkerhet og brukernes personvern, kan man forvente at VyprVPN tilbyr en streng loggføringspolicy. Og det beste er at det faktisk er riktig!

Er VyprVPN raskt?

Vi kan svare på det ved å bruke et enkelt ord: Ja! Våre hastighetstester viste at VyprVPN har en nedlastingshastighet på 74,48 Mbps og en opplastingshastighet på 35,88 Mbps. Det er med andre ord et veldig godt resultat. VyprVPN tilbyr sublim nedlastnings- og opplastningshastighet.

Er VyprVPN sikker?

For å sjekke om VyprVPN er både sikker og privat, utførte vi noen få skanninger ved å bruke IP og DNS lekkasjedeteksjonsprogramvare for å sikre at all informasjonen vår var beskyttet og privat. Vi kjørte fire tester, og vi kan trygt konkludere med at vi ikke hadde noen IP- eller DNS-brudd mens vi brukte VyprVPN, noe som helt klart er en stor fordel med dette verktøyet.

Vi bestemte oss også for å gjøre en VirusTotal-skanning for å sikre at Golden Frog ikke tillot malware eller adware å få tilgang til enhetene våre. Nok en gang viste det seg at VyprVPN er en sikker VPN-leverandør.

Fungerer VyprVPN med Netflix?

Helt siden Netflix startet geo-blokkering av brukere som brukte en VPN for å få tilgang til filmer og serier i andre land, har det blitt utrolig vanskelig å finne en VPN-leverandør som gir grønt lys for å strømme Netflix-innhold. Vi testet VyprVPNs kompatibilitet med Netflix, og det viste seg at deres VPN verken kunne strømme eller oppheve blokkeringen av Netflix fra sine EU-servere.

Er torrenting lovlig?

Selv om VyprVPN og Golden Frog har holdt en lav profil i sin holdning til P2P-fildeling og torrenting, fant vi allekevel fram til det (via deres hjemmeside). VyprVPN lar brukerne sine bruke BitTorrent, men hvis du bryter copyright-lover, vil brukeren din sannsynligvis bli kansellert og slettet.

Hvilke enheter støtter VyprVPN?

VyprVPN er kompatibel med både Android, Windows, Mac og Linux. I tillegg anonymiserer VyprVPN også ruteren din, Apple TV så vel som Android TV. Som det ser ut akkurat nå, tilbyr VyprVPN ikke nettleserutvidelser for Google Chrome, Safari eller Internet Explorer. VyprVPN er heller ikke kompatibel med TOR (Orion Router) eller andre tredjeparter, og hvis du er ute etter et ekstra lag med sikkerhet og anonymitet, bør du se etter en annen VPN-leverandør.

Er VyprVPN enkel å bruke?

Et av områdene som VyprVPN virkelig er gode på, er brukervennlighet. Vi har testet et vell av VPN-leverandører, og VyprVPN er det enkleste å bruke så langt. Etter bare noen få klikk, der du samtykker til deres vilkår for bruk, lastes VyprVPN øyeblikkelig ned til enheten din. Du blir da møtt av et brukervennlig brukergrensesnitt som gjør det enkelt å få tilgang til innstillinger og raskt endre tilkoblings-, tunnelprotokoll- eller DNS-innstillinger. Totalt sett tilbyr VyprVPN sine brukere en enkel og brukervennlig applikasjon.

Servere og ekstra funksjoner

Med mer enn 700 servere i over 70 land, tilbyr VyprVPN brukerne sine tilgang til et av de absolutt største nettverkene og serverparkene vi noen gang har vurdert på dette nettstedet. I tillegg er de også en av få VPN-leverandører som skriver og administrerer sine egne servere og DNS-servere, noe som er bra for brukernes personvern.

Dette betyr ganske enkelt at de eier hele nettverket du bruker når du er koblet til VPN, slik at de er de eneste som har tilgang til din private informasjon. De tilbyr også en fantastisk kill switch-funksjon som sørger for at alle aktivitetene dine lukkes ned hvis du opplever å bli kastet av en av serverne deres.

Hvordan fungerer VyprVPNs kundestøtte?

En av de største forbedringene som vi har oppdaget på VyprVPN siden forrige gjennomgang, er deres kundesupport. Forrige gang måtte vi vente i 14 timer for å få svar, noe som overhodet ikke stemte overens med den lovede kundesupporten som skulle være tilgjengelig 24/7. Denne gangen gikk imidlertid ting mye raskere, og vi mottok svar på alle spørsmålene våre allerede innenfor 10 minutter, noe som må sies å være en stor forbedring fra forrige gang.

Og enda viktigere, så tilbyr VyprVPN nå live chat support til brukere som ikke kan vente og som trenger enda raskere kundesupport.

Kan vi anbefale VyprVPN?

Ja og nei. VyprVPN er en super VPN-leverandør som tilbyr sine brukere tilgang til smarte og sikre sikkerhetsfunksjoner, en enorm serverpark, Netflix (utenfor EU) og god kundestøtte. Ikke desto mindre mangler de en anonym betalingsmåte, og det er også noen bekymringer for torrenting av filer, siden de kan utgjøre et alvorlig problem for noen brukere.

Tatt i betraktning mengden gode VPN-løsninger som også er innenfor samme prisklasse, er det vanskelig å rettferdiggjøre å velge VyprVPN fremfor en av deres raskere og mer funksjonsrike konkurrenter. Men hvis din primære bekymring handler om sikkerhet og anonymitet, så er VyprVPN en av de absolutt beste VPN-leverandørene på markedet.

VyprVPN er en super VPN-leverandør som tilbyr sine brukere tilgang til smarte og sikre sikkerhetsfunksjoner, en enorm serverpark, Netflix (utenfor EU) og god kundestøtte. Ikke desto mindre mangler de en anonym betalingsmåte.
4.0
Servere
4.0
Funksjonalitet
5.0
Privatliv
4.0
Support
4.3 Samlet score