Den canadiske Windscribe er en relativt ny VPN-tjeneste, og Chrome-utvidelsen deres, som gir gratis proxy-tilgang til brukere, er allerede i bruk av over 900 000 mennesker.

Windscribe er et flott alternativ til andre amerikanskbaserte VPN-leverandører. Servernettverksytelsen deres er ikke så rask som ExpressVPN eller NordVPN, men de tilbyr OpenVPN tunnelbar protokoll med 256-bit AES-kryptering.

Men er de så private og sikre som de selv reklamerer med? Her ser vi nærmere på det, og hvis du er nysgjerrig på Windscribe, så kan du lese med videre her.

Brukervennlig app

Du kan laste ned appen for både Windows og Android-enheter. Windscribe er ideell for de som er nye når det kommer til VPN-bruk, fordi de har en enkel installasjonsprosess og rask tilgang. Hvis du velger en brukerdefinert installasjon, kan du kontrollere alle detaljene i prosessen selv. Så hvis du har mye erfaring med VPN og har visse preferanser for hvordan du installerer forskjellige programmer, er det lurt å ta den ekstra tiden det tar å tilpasse alt.

Det tok oss bare et øyeblikk å koble oss på, og da vi var inne sto vi fritt til å bruke internett og bytte servere som vi ønsket.

Kompatibel med Netflix

Du må regne med at Windscribes normale servere ikke fungerer med Netflix. Men dette er ikke uvanlig når du jobber med en VPN-tjeneste. Gjennom årene har Netflix jobbet hardt for at du ikke kan sitte hjemme i Norge og koble deg til VPN og velge en server i USA og se amerikanske Netflix. Dette betyr at det i dag er praktisk talt umulig å få Netflix til å kjøre med VPN-en din.

Men faktisk kan det hende du kan få Windscribe til å gjøre det allikevel. Du kan nemlig velge noen av deres spesielle Windflix-servere, og noen av dem fungerer med Netflix. Heldige oss!

God sikkerhetsprosedyre

Windscribe lagrer ikke informasjonen din. Vi tittet gjennom all finskriften og fant ut at de ikke loggfører noen filer. De samler imidlertid noen få detaljer. For å unngå gratis brukere, så lagrer de en måneds båndbredde. Ellers lagrer de også OpenVPN-brukernavnet, serveren, tilkoblingstiden. Ellers ser betingelsene deres veldig ut som resten av VPN-markedet. Og det er noe vi kan leve med.

Hva med torrenting?

En VPN kan bidra til å gjøre torrenting sikrere ved å danne en ugjennomtrengelig tunnel rundt internettkoblingen din for å gjøre det sikkert. Men VPN-en din kan være likegyldig hvis den ikke tillater ubegrenset bruk. Derfor har noen begynt å forby torrenting for å sikre at ingen problemer med DMCA-klager oppstår. Det er andre som vil tilby torrenting-servere, men bare en håndfull av de aller beste gjør det.

Windscribe tillater torrenting – i alle fall i teorien. Ikke alle serverne deres støtter torenting. Det hele avhenger av de enkelte land og deres syn på digitale rettigheter. Så ja, du kan bruke Windscribe til torrenting. Men kjør gjennom serverne deres først for å forsikre deg om at du kan finne noen som er P2P-vennlige i nærheten.

Og hva med de dårlige sidene?

Dessverre finnes de også. Noe av det mest åpenbare er at Windscribe gjør internettet ditt tregere. Faktisk blir det mer enn 50% langsommere, noe som er veldig mye. Spesielt var opplastingshastigheten dårlig, og noen ganger var internett mer enn 90% tregere – og det selv om vi brukte en premiumkonto. Så det er ikke verdt å bruke det på grunn av den dårlige hastigheten. Det er rett og slett for tregt. Og når du har muligheten til å bruke VPN-er som ExpressVPN og NordVPN, så er det i hvert fall ikke verdt det i det hele tatt.

Inaktive servere

Det kan godt hende Windscribe sier at de har mer enn 480 servere i mer enn 50 land. Selvfølgelig er det ikke mye sammenlignet med 5200 fra NordVPN og 3200 fra Private INternet Acces, men et antall rundt 500 er alltid akseptabelt. Da bør du ha god mulighet til å finne en server raskt. Men selvfølgelig avhenger det av tilgjengeligheten deres. Hvis du tar et kikk på alle de mulige serverne deres, så er det bare en brøkdel du faktisk har tilgang til. Så det ser ut til at det er noe som er litt mistenkelig med serverne.

Dårlig kundeservice

Dessverre må vi fortelle om den dårlige kundeservicen. Vi skulle ønske at kundeserviser rundt omkring i hele verden levde opp til hva de lover, men det er dessverre sjeldent realiteten.

Windscribe tilbyr en chatrobot, noe som i og for seg lover godt. Dessverre svarer ikke roboten virkelig på spørsmålene våre, og uansett hvordan vi formulerer spørsmålene våre, klarer den ikke å finne svaret vi er ute etter. Da vi så prøvde å bruke kontaktskjemaet, fikk vi både en langsom respons og et ubrukelig svar. Så når det gjelder service er det ikke mye å skryte av, med mindre du liker å konversere med ubrukelige roboter.

Bør jeg kjøpe tilgang til Windscribe?

Med mindre du elsker Netflix høyere enn hastighet og service, bør du ikke velge Windscribe. Og når hastigheten er så treg, vil ikke Netflix fungere uansett. Lose-lose-situasjonen kaller vi det.

Til tross for at vi elsket deres protokoller, krypterings- og loggføringspolitikk, kan vi fortsatt ikke fullt ut støtte Windscribe. Den duger rett og slett ikke i lengden. Og hvis det er noe du trenger hjelp med, kan du ikke forvente å få det. Så du er litt fastlåst hvis du først har brukt penger på det og forventer litt hjelp til å få det til å fungere. Da har du bare den ubrukelige roboten å få hjelp av. Og sist, men ikke minst, ikke regn med å få pengene tilbake hvis du angrer. Windscribe opererer med en veldig tøff angrefrist 72 timer.

Så vi anbefaler at du bruker noen billigere VPN-alternativer som er raskere og mer nyttige.

1,5 rating