ZenMate mener de har nådd så mange som 43 millioner brukere ved å være raske, sikre og enkle.

Du kan velge mellom en gratis eller betalt versjon av ZenMate VPN. Gratisversjonen har IPSec IKEv2 & L2TP-protokoller, men bare Premium-versjonen har en Open VPN-tunneling-protokoll.

Mange VPN-løsninger tilbyr 256-biters AES-kryptering, men ZenMate har bare en 128-biters kryptering.

Les nedenfor, hvor vi fremhever alle de viktigste fordelene ZenMate:

Sikker kryptering

For kryptering støtter ZenMate-protokoller AES, som brukes av Fortune 500-selskaper og myndigheter fordi de er sikre og kraftige. Disse protokollene kan kjøre både AES 128 og 256. ZenMate har gjentatte ganger sagt at 256 er sterkere, men de mener 128 er mer effektiv. De sier at en 256-bits AES er overdreven å bruke på individuelt nivå og ikke er verdt prisen.

Saktere, men likevel akseptabelt

Det er VPN-er som bremser internettet, og det er VPN-er der du ikke merker den store forskjellen. Men alle vil påvirke hastigheten i mindre eller større grad. ZenMate ligger i midtsjiktet når det gjelder en slik hastighetspåvirkning.

Fin serverpark og en god innebygget bryter

ZenMate sier til og med at de har 298 servere i 31 forskjellige land, noe som er ganske imponerende – spesielt med tanke på at de bare hadde rundt 40 for et år siden. De tillater fire tilkoblinger per konto, noe som er ganske gjennomsnittlig.

ZenMate har en flott funksjon takket være en innebygd bryter. Det gir deg ekstra beskyttelse, som umiddelbart avbryter økten hvis signalet ditt plutselig blir usikkert.

Bli kvitt virus

Vi har sjekket VPN-er for virus, og ZenMate gjør det bra her. Vi har gjennomgått programmet for 66 forskjellige viruser som kan ødelegge sikkerhetssystemet. Men ZenMate ser ut til å være et trygt program.

Ubegrenset P2P torrenting

Er du i tvil om hva torrenting er? Torrenting anvender bruker-til-bruker-kommunikasjon for å laste ned små biter av store filer fra flere personer. Det er selvfølgelig en fare knyttet til dette. Du slipper fremmede inn i systemet ditt. Dette er grunnen til at de fleste som benytter seg av torrenting foretrekker å bruke en VPN som et ekstra lag med beskyttelse mellom deres private informasjon og cyberkriminelle som vil plyndre systemet deres.

ZenMate pleide å få mye kritikk fordi de ikke tillater torrenting fra serverne sine. Men de siste årene har de blitt smartere ved å tilby ubegrenset P2P-trafikk med Premium-pakken. Mange selskaper har forbudt bruk av P2P-torrenting på deres servere, men vi er glade for at ZenMate og andre brukere fortsetter å støtte denne tjenesten.

Støtter mange enheter

ZenMate har blitt et mer allsidig VPN-alternativ fordi de har lagt til en OpenVPN-programvare i den siste utgivelsen. Du kan derfor bruke ZenMate med Windows, Max, iOS, Android og i nettleserne Firefox, Pera og Chrome.

Du kan altså bruke ZenMate på et bredt spekter av enheter i hjemmet ditt fordi det har alle de mulighetene vi nettopp har nevnt.

Ulemper ved ZenMate

Er du nervøs for noen usikkerheter tilknyttet ZenMate? Eller bare nysgjerrig på de elementene av programmet du trenger å være ekstra oppmerksom på?

Vi hjelper deg med å være ekstra forsiktig hvis du er i tvil om du tør å starte Zen Mate eller ikke Det er noen ting du må være ekstra oppmerksom på: for eksempel at ZenMate lagrer den opprinnelige IP-adressen din. De sier at de ikke lagrer eller beholder noen av dataene dine, men det er ikke helt riktig.

Men de lagrer altså din opprinnelige IP-adresse. De sørger tross alt for at den er anonymisert og lagrer ikke informasjonen når du aktiverer VPN. Men hvis du kan identifiseres som noen som bruker et VPN, er det ikke en helt anonym tjeneste.

Kanskje ikke så sikker likevel

Fordi ZenMate er plassert i Tyskland, vil den automatisk havne innenfor rammen av ‘5 eyes surveillence alliance», den beryktede spionasjealliansen. Dette betyr at det er 5 forskjellige regjeringer som kan få tak i informasjonen din. Man må derfor stille seg spørsmålet om sikkerheten faktisk er så god som den hevder når den er underlagt lovgivning som gir fri adgang for visse instanser til snoke.

Problemer med svart skjerm

Hvis du bruker ZenMates for Windows, må du være forsiktig. Det gikk ikke bra for oss. Den lastes raskt ned til datamaskinen din – bekymringsfullt raskt. Dette resulterte i en svart skjerm, noe som førte til at vi måtte konsultere kundeservice. Alt vi fikk var et standardisert svar som ble sendt umiddelbart uten å lese den opprinnelige forespørselen. Da vi deretter svarte tilbake på den automatiske responsen, fikk vi ingen ytterligere respons. Så det hele virker litt mistenkelig, hvis vi skal være ærlige.

Dårlig kundeservice

Et godt program krever skikkelig støtte. Dette kan skje på mange måter, men et av de viktigste elementene er god kundeservice. ZenMate bruker et kontaktskjema som er lett å finne på deres hjemmeside. Men når du sender spørsmålet ditt, bør du ikke regne med å motta en automatisk e-post som bekrefter at de har mottatt forespørselen din. Det er faktisk av dårlig kvalitet.

De prøver imidlertid å svare innen 24 timer, men du skal ikke være sikker på at svaret er dekkende eller tilstrekkelig. Da vi henvendte oss, prøvde de å presse et premiumabonnement på oss. De har med andre ord et godt stykke igjen før kundeservicen blir tilfredsstillende.

Så vår konklusjon er at du bør være ekstremt forsiktig hvis du velger å bruke ZenMate. At de logger din opprinnelige IP-adresse, er foruroligende. Hvis du skal bruke enheten din til beskyttelse, må du være 100% sikker på at den er ugjennomtrengelig.

Dårlig sikkerhet, svart skjerm og dårlig kundeservice er altså faktorer du bør ta i betraktning hvis du vil bruke ZenMate. Det er ikke engang sikkert du kan få programmet til å kjøre – det er i hvert fall ikke noe du bør regne med. Så smør deg med tålmodighet!

2,8 rating