3 grunner til å bruke VPN

Om du vil bruke internett sikkert og anonymt, er det å ha VPN en stor fordel. Med VPN på plass har du en sikker internettforbindelse, med en ubrytelig krypteringsteknologi. En av fordelene med å ha VPN er at du beskytter deg mot overvåkning, sporing og sensur. En annen super grunn er at du får adgang til streaming-sider og nettsider som vanligvis vil være stengt for deg.   

Noen innbiller seg at det å ha og bruke VPN er komplisert. Dette kunne ikke vært lengre fra sannheten. Når du har kjøpt og installert denne ordner den alt for deg automatisk, og du trenger ikke å bekymre deg for hvordan den ordener det tekniske. Det finnes mange gode VPN-servere på markedet, og du burde snarest få deg en du og. Vi er heldige som samtidig med at samferdsel og infrastruktur har blitt bedre, har også internett-tjenestene blitt mer avanserte.

VPN står for Virtual Private Network, og innebærer som navnet antyder at du kan bevege deg rundt på nettet helt privat. Den fungerer ved at det opprettes en kryptert forbindelse mellom bruker og en VPN-server. Denne blir da som et mellomledd mellom deg og resten av internettet. På denne måten skapes en slags tunnel, hvor datastrømmen kodes med moderne krypteringsteknologi.

Disse krypteringene gjør dataene uleselige og dermed ubrukelige for andre enn deg og serveren. Det blir dermed umulig for andre å spore opp datastrømmen. Denne type teknologi ligner veldig på den nettbanker og andre steder med høy sikkerhet har tatt i bruk. Ingen kan da følge med på hvilke sider du besøker, hva du laster ned og så videre.

La oss se litt nærmere på hva du kan bruke VPN til, og hvorfor det er noe du burde skaffe deg snarest.

1.Se favorittseriene dine før de kommer til Norge

Netflix er en av de aller mest brukte streaming-sidene her til lands. De har en rekke filmer og serier, og det mangler desidert ikke på underholdnings-muligheter. Ofte skjer det allikevel at du ser på en serie som bare er altfor spennende. Plutselig oppdager du imidlertid at den siste sesongen ikke har kommer enda på grunn av opphavsrettavtaler.

I normalt tilfelle kan du da måtte vente til neste høst med å se denne sesongen. Med en VPN er virkeligheten en annen. Om du først googler hvor serien er tilgjengelig akkurat nå, kan du fortelle din VPN-server at du er i akkurat dette landet. Du vil da ha serien tilgjengelig på et blunk. Mange av VPN leverandørene hjelper deg også over kundeservice med å finne ut akkurat hvor favorittserien er tilgjengelig. Besøk en nettside som Spillguide, om du vil lese mer om morsom underholdning.

Det samme kan skje om du venter på en film. Kanskje denne allerede har hatt premiere i USA, men kommer ikke til Norge før om mange måneder. Da kan du gjøre akkurat det samme, og kose deg med storfilmen allerede samme kveld. Du kan også få tilgang til tv-stasjoner og se innholdet de sender i ditt valgte land.

Et annet eksempel er om du selv befinner deg i utlandet. Du savner kanskje da typiske norske tv-program eller kanaler. Du kan da enkelt sette VPN til Norge, og nyte underholdningen herfra, akkurat der du er. Ved å bruke en VPN-service manipulerer du maskinens IP-adresse, og får dermed fri tilgang hvor enn du vil.

2. Bruk offentlige nettverk uten bekymring

De fleste har ikke innsett hvor lett det er å få tilgang til informasjon på en datamaskin tilkoblet et åpent nettverk. Disse er ikke sikre, og kan selv for en hacker i nybegynner-klassen være barnemat. Om du ikke ønsker at hvem som helst skal snoke i din personlige informasjon, bør du skaffe deg en VPN snarest.

Pengene du betaler for VPN-serveren vil være verdt det, spesielt om du er mye på reise og logger på ulike nettverk, og spesielt om du blir svindlet som følge av dette! Svindlere blir dessverre smartere og smartere og de finner stadig nye måter og lure deg på. Dette gjelder også når de bryter seg inn på ditt personlige nettområde. Hvis du bor mye på hotell, gjelder akkurat det samme.

3.Bruk søkemotorene helt fritt

Hvor irriterende er det ikke å hele tiden bli overvåket på søkemotorene. Du har med all sannsynlighet også opplevd å søke etter noe, for så å få akkurat det du har søkt etter, opp som en annonse på sosiale medier. Dett er et bevis på at alt du foretar deg overvåkes, og brukes for å markedsføre ting til deg.

Om du vil unngå at dine mer pinlige søk blir lagret, vil en VPN ta ansvar for det. Det vil da bli umulig for søkemotorene og plukke opp disse, og du trenger ikke å bekymre deg for hvem som følger med på deg. Og det er vel noe de fleste setter pris på, eller hva?