Bruk VPN på reise

Hvis du har planer om å reise bort på ferie er det viktig at du overveier hvordan du skal surfe sikkert på nett. Mange nordmenn synes at det er moro å dele bilder på sosiale medier med venner og familie. I tillegg benytter du gjerne Wi-Fi på hotellet og mobilen din mens du er på reise.

VPN gir sikker nettsurfing

Nordmenn benytter seg stadig mer av VPN tjenester når de befinner seg utlandet. VPN er en tjeneste som krypterer trafikk på nett ved bruk av en server som er ekstern. Dette gjør at dine nettvaner i større grad beskyttes for at du skal kunne surfe på nett slik som du ønsker.

Tjenesten gir deg muligheten til bruke nett i land som opererer med geografiske begrensninger og sensur. Bruk av den beste VPN Norge har å by på kan også bidra til at din personlige identifikasjon er sikker ved bruk av WI-FI på dine reiser i utlandet. I tillegg kan ansatte i en bedrift bruke internett uten at uvedkommende får tak i sensitiv informasjon.

Surf uten geografiske begrensinger

Dersom du befinner deg i utlandet kan du få tilgang til norske nettbaserte tjenester og programmer som blant annet tilbys av det norske kringkastingsselskapet NRK. Du kan derfor glede deg over å være norsk i utlandet med tilgang til mange nettbaserte tjenester som du har i Norge.

Dersom du ønsker å se en av dine favorittserier på eksempelvis amerikansk Netflix kan du benytte deg av en VPN tjeneste i Norge. Her kan du også få tilgang til andre utenlandske og blokkerte nettsider som du gjerne vil benytte deg av. Du får derfor tilgang til et stort utvalg av spennende nettunderholding.

Sikker bruk av WI-FI på reise

Ved å bruke internett på reise åpner du opp for at du benytter et trådløst nettverk som samtidig også brukes av andre. Det er derfor en fordel om du er oppmerksom på hvordan du benytter det trådløse nettverket slik at du surfer sikkert både om du benytter mobil, nettbrett eller laptop.

Mange nordmenn reiser i forbindelse med studier eller jobb og behøver derfor et tilbud om sikker nettbruk. Dersom du ikke benytter deg av en kryptert forbindelse kan uvedkommende i verste fall se dine bevegelser på nett. En VPN tjeneste kan betegnes som et virtuelt privat nettverk som kan brukes for å oppnå et sikkert nettverk i det offentlige rom.

VPN på forretningsreisen

Hvis du er en av dem som bruker firmaets mobil og datautstyr på forretningsreiser bør du vurdere å beskytte nettbruken din ved bruk av VPN. For å være sikker på at det ikke oppstår problemer med at sensitiv informasjon kommer uvedkommende til gode anbefales det at du lar firmamobilen være hjemme.

Det anbefales også at du rådfører deg med bedriftens ledelse eller andre sikkerhetsansvarlige før reisen. Dette for å blant annet tilpasse deg retningslinjer i forbindelse med internettbruk i bedriftssammenheng. En VPN tjeneste vil gi en tilfredsstillende beskyttelse i forbindelse med ditt databruk når du er koblet opp mot et eksternt nettverk.

Kryptering av personlig informasjon

Dersom du logger deg på og av dine nettjenester når du er på reise vil du bedre beskytte både personlig informasjon og nettvaner. Derimot vil bruk av en VPN tjeneste medføre at dine personlige meldinger og informasjonsflyt krypteres slik at fremmede ikke får tilgang til private meldinger og informasjon.

Hvis du skal sende meldinger i form av SMS eller e-post kan du velge å kryptere informasjonen som du sender ut ved hjelp av VPN. For å oppnå en tilfredsstillende kryptering kan du benytte deg av flere apper som er å få i det norske markedet. Facebook Messenger er en av de sosiale mediekanalene som tilbyr en krypteringsfunksjon.

Bruk skjermlås på reisen

For at du skal kunne beskytte privatlivet ditt tilstrekkelig på reise er det viktig at du sikrer dine  bærbare enheter fra innsyn fra uvedkommende. Du bør derfor passe på at ingen ser hverken koder eller andre personlige opplysninger når du benytter ditt datautstyr på eksempelvis flyet eller andre transportmidler.

En skjermlås vil effektivt gi en beskyttelse om du blir utsatt for tyveri. Dersom du har sensitiv informasjon lagret på din laptop, nettbrett eller mobil vil ikke dette være tilgjengelig for uvedkommende. Skjermlåsen gir derimot ikke optimal beskyttelse om du skulle være så uheldig at datautstyret og mobilen din kommer i hendene på profesjonelle.

VPN sikrer nettbruk i offentlig rom

Dersom du skal surfe på internett ved bruk av offentlig Wi-Fi an befales det at du benytter deg av en VPN-tjeneste. Din personlige nettbruk vil da bli sikret for innsyn av uvedkommende som eksempelvis hackere og andre med kriminelle hensikter.