Hvordan kan jeg handle utenlandske aksjer?

Når det kommer til investering så er det mange som sitter med mange og store spørsmål. Hvor skal man begynne? Hva er det lurt å investere i? Hva gjør jeg hvis selskapet jeg vil investere i ikke finnes på Oslo Børs? Du er ikke alene om å sitte igjen med mange spørsmål etter å ha lest et par artikler om investering og kjøp og salg av aksjer.

Det er faktisk veldig mange som lurer på hva man skal gjøre dersom selskapet man ønsker å investere i ikke befinner seg på Oslo Børs. Det finnes flere løsninger som gjør at du enkelt kan handle med utenlandske aksjer uten at du trenger å gjøre en kjempestor innsats.

Hvordan kan jeg handle hos NASDAQ?

Det første forslaget er selvfølgelig at du kan benytte deg av en VPN. Det er jo slik at i Norge kan vi ikke handle direkte hos NASDAQ, altså det du enkelt forklart kan kalle for amerikanerens børs. Grunnen til at du ikke kan det er jo rett og slett fordi du befinner deg i Norge. Dersom du har et sterkt behov for å handle her vil det dermed være greit å benytte seg av en VPN-tjeneste som kan endre IP adressen din til en amerikansk base. På den måten vil datamaskinen tro at du befinner deg i USA og du kan dermed handle hos NASDAQ.

Det finnes mange forskjellige VPN-tjenester som lar deg «reise» til USA, så her er det bare å velge og vrake. Ettersom de fleste faktisk også fungerer i Amerika, kan det være en god ide å sammenlikne tilbudene du får slik at du ikke betaler mer enn det du er nødt til. Sjekk ut de forskjellige tilbudene hos de store tjenestene og finn den som er billigst og som samtidig har gode vilkår og vipps så er du i gang.

Finn en plattform på nett

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av en VPN-tjeneste kan du også enkelt finne online plattformer som lar deg investere i selskaper som ikke er registrert på norsk børs. Dette kan være selskaper som for eksempel Apple, Google eller Pepsi. For å kunne investere i disse kan du altså ikke gå direkte i banken og du må heller gå online hos tjenester som for eksempel eToro for å drive kjøp og salg med disse aksjene. Her er det også en god ide å sammenlikne tilbud, vilkår og gebyrer slik at du finner den plattformen som passer best for deg.

Det er også mange som ønsker å investere i utenlandske utbytteaksjer. Det er mange av de store utenlandske selskapene, for eksempel de tre tidligere nevnte selskapene, som betaler store summer i utbytte. For å kunne investere i disse utbytteaksjene er du også nødt til å benytte deg av en online plattform. De fleste store online plattformene tilbyr kjøp og salg av både norske og utenlandske aksjer, så det er ikke slik at du ikke kan finne norske aksjer dersom du velger å benytte deg av en plattform på nett.