Hvorfor du trenger VPN for å spille på nettet i 2020

Det er liten tvil om at 2020 har vært et innholdsrikt år så langt. Det har skjedd så mye at flere alvorlige nyheter har blitt overskygget av andre ting.

Noe av det store som foregår akkurat nå, i bakgrunnen av alt annet som skjer i verden med koronapandemien, er økt bevissthet rundt risikoen man tar på nettet. I USA har fokuset vært på Kina og deres tilgang til data innsamlet av Tik Tok-appen, men det er kun en liten del av bildet.

Problemet med å fokusere på overvåkingsproblemene man har med Kina, er at man glemmer alt annet som pågår i både USA og i europeiske land. Demokratiske myndigheter har rettferdiggjort overvåkning av sikkerhetsmessige årsaker, men dette er nøyaktig det som har gjort at andre land kan gjøre det samme mot oss.

Hvis du er typen til å spille på nettet eller besøke nye bettingsider bør du definitivt være klar over den potensielle risikoen du tar. Du gjennomfører økonomiske transaksjoner på nettet, og all aktiviteten din kan spores – både lovlig og ulovlig.

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er den første forsvarslinjen mot overvåkning og andre trusler på nettet. Her er grunnene til at du bør bruke en VPN når du er på nettet!

Unngå mønstergjenkjenning

Alle gode spillplattformer på nettet har regulering som beskytter mot mønstergjenkjennelse i systemene sine. Det kan nemlig brukes til å svindle deg for pengene dine. Likevel er det bedre for deg å være på den sikre siden, særlig hvis du liker å prøve ut nye plattformer.

Med en aktiv VPN kan du ikke spores tilbake til IP-adressen din. Det gjør at mønstergjenkjenning ikke fungerer. Dette vil ikke hjelpe deg på sider som du burde vite at du bør holde deg for god til å besøke. Sider som ikke har på plass strenge protokoller for å hindre at du blir oppsporet basert på profilen din, bør du unngå for enhver pris.

Data- og ID-tyveri

Et annet problem som kan oppstå når du spiller jevnlig på nettet, er at eventuelle hackere som klarer å overvåke aktiviteten din kan finne ut informasjon om din økonomiske situasjon. De kan så bruke dette, sammen med andre typer data de har fått fra aktiviteten din på nettet, til å stjele identiteten din og svindle deg for penger på denne måten.

Nok en gang er VPN det beste forsvaret vi har imot data- og ID-tyveri. Når du vurderer hvilken VPN du skal bruke, må du ikke glemme at du sikkert bruker både mobil og nettbrett i tillegg til PC – du må en VPN som fungerer alle steder!

Beskytt deg mot myndighetene også

Selv om du nok ikke er så redd for myndighetene som du er for hackere, så har myndighetene langt mer makt. Hvis det er noe vi har lært av politikken i nyere historie, så er det at vår rett til personvern og uavhengighet ikke er så skrevet i stein som vi trodde. Selv her i Norge.

I en perfekt verden vil ingen være sårbare for å bli overvåket. Vi har mistet raseriet over at noen andre samler inn data om oss, vår økonomiske situasjon og historikk på nettet, fordi det har blitt så vanlig. Det er på tide at vi slutter å akseptere dette.

En VPN er mer nødvendig enn noen gang i 2020, særlig hvis du betaler for varer og tjenester på nettet. Beskytt deg selv!