Plattformer for kryptovalutaer på nettet

De siste årene er interessen for kryptovalutaer økt betraktelig, og som et resultat av dette, er det kommet flere plattformer der man kan lære med om kryptovalutaer, men også hvor man kan handle og potensielt investere. Her skal vi se litt nærmere på den nyeste utviklingen når det kommer til plattformer og handelsplattformer for kryptovalutaer på nettet.

Hvorfor er interessen så stor?

Det er først og fremst relevant å avdekke hvorfor interessen for kryptovaluta er blitt så stor som den er. Det handler om at man på mange måter kan betrakte det som demokratiske valutaer. Det er ingen som eier de fleste kryptovalutaer, og det er heller ikke noe som blir regulert av en sentralbank eller et pengeinstitutt. I motsetning til hvordan man oppfatter veldig mange andre investeringsobjekter på nettet, så er kryptovalutaer noe som er for alle, og det er også en del av forklaringen på hvorfor det er blitt så stort.

Det er dog heller ingen tvil om at verdi har noe med saken å gjøre. På slutten av 2017 kunne man lese om i alle medier hvordan folk var blitt søkkrike på den enorme verdistigningen på Bitcoin og enkelte andre kryptovalutaer. Bitcoin, som var den første kryptovalutaen på markedet, er den dag i dag den største. Men det er dermed ikke sagt at det kommer til å forbli sånn i fremtiden.

Nå er det nemlig kommet mange kryptovalutaer på markedet, og enkelte av dem regnes for å være reelle konkurrenter til folkefavoritten Bitcoin. Det som er felles for de fleste kryptovalutaer i tillegg til å være desentraliserte, er at de bygger på den revolusjonerende blokkjedeteknologien. Denne fortoner seg dog litt forskjellig for de uliek valutaene, og det er mange som mener at noen av de nye, store kryptovalutaene har perfeksjonert og utviklet teknologien til å være langt mer effektivt enn Bitcoin, som bruker den opprinnelige teknologien. Dette handler både om hvor mye energi hver transaksjon krever, og hvor lang tid det tar.

Kryptobørser og handelsplattformer

Det er som sagt flere plattformer i dag som lar deg handle med Bitcoin og andre kryptovalutaer, og det er også blitt sånn at man kan bruke bitcoin som betalingsmiddel i enkelte nettbutikker, reisebyråer og flyselskaper. Det er noe som vi kanskje kommer til å se mer av i fremtiden, men per nå er kryptovalutaer ikke minst et populært investeringsobjekt å handle med.

Populariteten kommer ikke minst til uttrykk gjennom at man nå kan handle med mange av de store kryptovalutaene på internasjonale handelsplattformer, der man også kan handle med aksjer og andre finansielle instrumenter. Man trenger i mange tilfeller en av de store kryptovalutaene for å kunne handle på det som kalles en kryptobørs, der man kan handle med mindre kryptovalutaer.

Det er også kommet helt nye måter å investere på. Med kryptovalutaer blir man nødt til å enten vente på en stor verdistigning, eller man kan aktivt utnytte de volatile kvalitetene denne form for valuta har. Med verktøy som Bitcoin era tar en robot beslutninger på et splittsekund, og utnytter volatiliteten til det fulle. Denne slags plattformer vil vi nok se mer til i fremtiden.